Acasa / Actualitate / Contre politice pe drumul expres Târgu Jiu-Craiova. CNAIR susține că va aloca peste 27 milioane de lei

Contre politice pe drumul expres Târgu Jiu-Craiova. CNAIR susține că va aloca peste 27 milioane de lei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis un comunicat de presă cu privire la situația drumului expres Târgu Jiu-Craiova, după ce deputatul Dan Vâlceanu, președintele PNL Gorj, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care susține că nu există resurse financiare alocate pentru acest drum. Parlamentarul se bazează pe răspunsul primit, în urma unei interpelări, de la ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, care arată că „numai după ce se întrunesc condițiile legale, proiectul va putea fi introdus în Legea bugetului de stat“.

„CNAIR a postat în sistemul electronic de achiziții publice SICAP documentaţia pentru Contractul destinat Elaborării Studiului de Fezabilitate şi Proiectului Tehnic de Execuţie, documente necesare construirii Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit inițial pentru data de 03.05.2019. Însă, ca urmare a clarificărilor solicitate de operatorii economici, noul termen limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit în data de 20.06.2019.

Precizăm că potrivit legii, CNAIR are obligația să răspundă tuturor clarificărilor adresate de operatorii economici interesați de participarea la procedură și după aceea să acorde acestora un termen corespunzător pregătirii ofertelor, conform interpretării care reiese din aceste răspunsuri.

Ulterior expirării acestui termen va fi demarat procesul de evaluare a ofertelor înregistrate în vederea stabilirii Ofertantului câstigător în conformitate cu prevederile Documentației de atribuire și a legislației în materia achizițiilor publice.

CNAIR va aloca pentru anul 2019 suma de 27.661.000 lei, credite de angajament necesare semnării contractului, în conformitate cu documentul de aprobare a finanțării depus la Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport în data de 27.02.2019“, se arată în comunicatul CNAIR.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*