spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăActualitateControale contra cost, la cerere, pentru depistarea cărnii de cal

    Controale contra cost, la cerere, pentru depistarea cărnii de cal

    Zilnic, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor efectuează în jur de 100 de controale şi verificări la unităţile de alimentaţie publică din judeţ pentru depistarea cărnii de cal. Ion Iliuţă, şeful instituţiei, a declarat că, deocamdată, la Gorj nu există nici măcar suspiciuni de fraudare a cărnii. Cetăţenii care au dubii privind calitatea produselor din carne cumpărate pot cere controale la DSV, dar contra cost, mai spune Ion Iliuţă. „Avem peste 100 de controale efectuate la zi. Ne-am axat în primul rând pe unităţile de abatorizare animale, depozitele care le avem în judeţ şi unităţile de alimentaţie publică. Am considerat că sunt unităţile cu impact pentru consumatori şi pericolul exista să depistăm carnea de cal. Nu am mers pe vinovăţii, pentru că în general aceste acţiuni de control au rol de prevenţie. Am efectuat activităţi de control cu alte instituţii. Chiar astăzi (nr 28 februarie) suntem împreună cu colegii de la Consumatori, la Bumbeşti-Jiu. Nu avem nici o reclamaţie din partea consumatorilor. Suntem un judeţ în care metoda de depistare a cărnii de cal din alimente este în curs de acreditare, dar la solicitarea consumatorilor de alimente, atunci când au o suspiciune, pe cheltuiala dânşilor putem să facem aceste analize în laboratorul nostru, pentru că avem dotarea necesară. DSV Gorj a controlat şi singurul abator din judeţ, dar şi marile unităţi alimentare. În niciuna dintre acestea nu au fost depistate produse din care de cal expuse la comercializare sub denumirea de carne de vită. Şeful DSV Gorj anunţă că, în urmă cu patru ani, a existat un asemenea caz în judeţul nostru. „Fraudarea dacă s-a produs s-a produs la unitatea intermediară între abator şi consumatorul final, care poate să fie un magazin comercial sau o unitate de alimentaţie publică. Supermaketul nostru l-am verificat, am urmărit trasabilitatea şi acolo unde am considerat că sunt cantităţi foarte mari de cantitate de carne, din afara judeţului, din judeţe unde aveam informaţii că există unităţi de procesare a cărnii, am controlat. Am depistat în judeţul Gorj acum patru ani, o alertă la nivel naţional, carne de cal adusă din Bulgaria”, a spus Ion Iliuţă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: