Controale încrucişate, începând de astăzi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu!

0
15

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi controlat începând de astăzi, de echipe mixte ale inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi şi ai DSP Gorj. Verificările sunt realizate în urma deciziei Ministerului Sănătăţii şi vizează condiţiile de igienico-sanitare din întreaga unitate medicală.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi luat la bani mărunţi, săptămâna aceasta, pentru câteva zile, de reprezentanţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică Mehedinţi şi Gorj. Controlul încrucişat se face ca urmare a deciziei fostului ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, care a dispus în urmă cu câteva luni acest lucru. Verificările la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu vizează condiţiile igienico-sanitare şi nozocomiale ale unităţii. „Începând de luni, nu ştim pentru câte zile, avem controale încrucişate ale reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Se va avea în vedere curăţenia în spital”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de urgenţă Târgu-Jiu, Vasile Stănculete.

Acţiuni de curăţenie, de o lună

Reprezentanţii spitalului târgujian se pregătesc intens pentru aceste controale ce vor demara astăzi. De aproximativ o lună, secţiile unităţii sanitare târgujiene şi nu numai, au intrat în procese de curăţenie şi dezinfecţie. „De circa o lună de zile, Spitalul Judeţean se pregăteşte pentru control. Chiar şi împrejurimile spitalului. Am eliberat curţile interioare. Am încercat să vopsim şi acum avem pe toate secţiile o curăţenie generală”, a mai precizat Stănculete. Restul spitalelor din judeţul Gorj au fost deja controlate de inspectorii DSP Gorj, instituţie în subordinea căreia se află unităţile medicale.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here