Acasa / Actualitate / Coplata și serviciile din Policlinică aduc bani frumoși Spitalului Județean

Coplata și serviciile din Policlinică aduc bani frumoși Spitalului Județean

De la începutul anului și până în prezent, la bugetul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au intrat peste 920 mii lei din serviciile oferite în Ambulatoriul de Specialitate și peste 35.300 lei din coplată.

Ambulatoriul integrat sau Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are încasări însemnate, iar de la începutul anului până în prezent, în conturile unității au intrat 927.270 de lei în urma serviciilor medicale prestate. Cabinetele medicale din Policlinica Târgu-Jiu sunt solicitate de tot mai mulţi gorjeni, mai ales că cei mai mulţi vin aici să își întocmească fişele medicale și atestatele pentru şoferii profesionişti/școala de șoferi. „Policlinica aduce importante venituri. De la începutul anului și până în prezent am avut încasări în valoare de 927.270 de lei, din care 114.400 de lei din fișe pentru siguranța auto”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Banii proveniţi din încasările Policlinicii sunt utilizaţi pentru îmbunătăţirea hranei bolnavilor, medicamente şi alte achiziţii.

Bani și din coplată

Coplata este o taxă obligatorie pe care pacienţii trebuie să o achite la externare, pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă, potrivit legii. Există şi câteva categorii de pacienţi care nu trebuie să achite aceste taxe. Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a încasat 35.320 de lei din coplată anul acesta. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, valoarea coplăţii s-a stabilit să fie 5 lei. „De la începutul anului până în prezent am încasat 35.320 de lei din coplată, fiecare pacient achitând câte 5 lei la externare”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*