Corpul de control al Ministrului Afacerilor Interne a ajuns la IPJ Gorj

0
22

Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne a ajuns, ieri, la Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj, pentru a cerceta cazul luptătorului de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS), care a primit calificatul „Inapt“ la testarea psihologică făcută de către psihologul Poliției, asta în condițiile în care agentul principal de poliție Paul Feroiu a primit, anul trecut, diploma de cel mai bun lucrător SAS și, în plus, a câștigat medalia de aur la Campionatul Național al MAI la judo.

Problemele polițistului vin de la faptul că a fost desemnat să se ocupe cu pregătirea fizică şi tehnico – tactică a personalului din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, în urma unui ordin al Ministrului Afacerilor Interne. Potrivit acestuia, toţi angajaţii, inclusiv şefii de servicii, trebuie să participe la antrenamente săptămânale de pregătire fizică. Mulţi dintre ei au refuzat, iar poliţistul a raportat toate absenţele, lucru care i-a atras antipatia şefilor. Mai mult decât atât, alături de el trebuia să se afle şi psihologul unităţii, însă acesta nu participa la tot programul de pregătire.

Cercetat disciplinar

În toamna anului trecut, poliţistul a obținut calificativul «Inapt» la examenul psihologic susținut cu psihologul Poliţiei Gorj. Mai mult decât atât, lui Paul Feroiu nu i s-a dat dreptul să fie reevaluat într-o altă unitate a MAI de la Bucureşti. Poliţistul, care este campion naţional la concursurile MAI la judo şi unifight, a vorbit despre toate aceste nedreptăţi cu jurnaliștii, motiv pentru care este cercetat disciplinar în prezent, după cum se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie: „Ca un poliţist şi sportiv desăvârşit, şi-a luat sarcina în serios şi «şi-a permis» să facă pregătire sportivă cu toate cadrele din unitate, să cheme şefii la poligon, să tragă şi ei cu pistolul, să facă sport, aşa cum cere nu doar fişa postului, ci şi cea mai elementară logică. Printre cei chemaţi la tragere s-a numărat şi psiholoaga unităţii, lucru nemaipomenit până atunci la «parohia» Gorj. Pesemne, «şocul» a afectat-o profund pe doamna psiholog, încât, la testarea pshihologică l-a «zdrobit» pe agentul instructor şi l-a declarat INAPT pentru SAS, fără să specifice pentru ce tip de activitate este APT! Conform procedurilor, cel mai bun lucrător SAS, campionul Poliţiei Române, poliţistul exemplu, se află la dispoziţia unităţii, umilit de o doamnă psiholog!!! (…) Poliţistul este cercetat disciplinar pentru faptul că a făcut public ceea ce i se întâmplă“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here