Corpul de control al Ministrului Sănătății a ajuns la Spitalul Județean de Urgență

2
22

Corpul de control al Ministrului Sănătății a ajuns ieri la Spitalul Județean de Urgență. Echipa aflată în control este formată din 16 reprezentanți. Vor fi verificate toate aspectele care au legătură cu politica în sănătate, proceduri care nu pot fi controlate de către Consiliul Județean Gorj.

Ministrul Sănătății s-a autosesizat în legătură cu scandalurile de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Trei pacienți de la Secția de Psihiatrie au fost filmați cu telefonul mobil de către fiica vitregă a managerului în timp ce erau protagoniștii unei scene erotice. Doi bărbați și o femeie se mângâiau și se mângâiau printre gratiile care separau două încăperi. După ce imaginile au ajuns în presă, managerul Capotă i-a luat apărarea fiice sale, spunând că a filmat pentru a le arăta superiorilor ce se întâmplă, după care comisia de disciplină a propus, iar managerul a aprobat, sancționarea cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni.

Un alt scandal este cel al medicului pneumolog Elena Vlad, de la Secția Medicală. Aceasta a consemnat într-o foaie de observație faptul că nu poate efectua o intervenție, bronhoscopie, pentru lipsa personalului calificat și a salarizării necorespunzătoare. Aceasta a motivat că a apelat la această metodă după ce ani de zile a trimis adrese conducerii fără să fie băgată în seamă pentru ca să se obțină avizele necesare ca și alți medici să poată lucra cu bronhoscopul și adresabilitatea să crească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here