Acasa / Actualitate / Cosmin Popescu: „Am fost criticat când am spus că Gorjul este un șantier. Avem proiecte de 1,5 miliarde de lei”

Cosmin Popescu: „Am fost criticat când am spus că Gorjul este un șantier. Avem proiecte de 1,5 miliarde de lei”

Gorjul are în derulare proiecte de investiții de peste 1,5 miliarde de lei. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean. Cosmin Popescu îi contrazice astfel pe politicienii care contestă Programul Național de Dezvoltare Locală. În total, zeci de milioane de euro au fost atrase prin diverse programe de finanțare, atât europene, cât și guvernamentale.

„Am fost de multe ori criticat când am spus că Gorjul este un șantier, dar avem proiecte de 1,5 miliarde de lei pe PNDL I, PNDL II și fonduri europene. Chiar aveam o discuție puțin mai devreme cu colegii din Consiliul Județean în ceea ce privește fondurile europene alocate prin Programul Național de dezvoltare Rurală pentru 21 de localități, peste 60 de proiecte însumând câteva zeci de milioane de euro în ceea ce privește reabilitări de școli și grădinițe, de cămine culturale, infrastructură de până într-un milion de euro și alte proiecte care s-au calificat și care au fost declarate eligibile pe Programul Național de dezvoltare Rurală. Este programul care a avut cel mai mare succes în România, cu grad de absorbție de 100%”, a declarat ieri președintele CJ, Cosmin Popescu, în conferința de presă a PSD Gorj.

„Proceduri de achiziție de peste 85%”

Tot pentru buna desfășurare a investițiilor, Cosmin Popescu i-a convocat la discuții pe specialiștii CJ și pe reprezentanții firmelor de construcții care derulează aceste investiții. Asta datorită modificărilor legislative privind salariile din construcții. „Intervenția Ordonanței 114/2018 ne-a determinat să discutăm cu constructorii modalitățile de aplicare a actului adițional în ceea ce privește suplimentarea valorică datorată măririi salariului minim pe economie în ramura Construcții. Nu vrem să greșim și să vină OLAF sau Curea de Conturi să impute acești bani. Actele adiționale trebuie să fie temeinice, legale și în concordanță cu prevederile legislației. De multe ori am fost criticați de opoziție că PNDL II este un eșec. Din câte vedeți, primarii arată clar că nu este un eșec. Din păcate, procedurile privind achizițiile au mers greoi, dar suntem printre județele care avem finalizate procedurile de achiziție în proporție de peste 85% și care se vor materializa în acest an în lucrări certe și reale. Că vorbim de cămine culturale, dispensare medicale, infrastructură rutieră, școli și grădinițe, toate acestea vor fi realizate. De asemenea, constructorii văd că lucrările sunt plătite”, a mai explicat președintele Cosmin Popescu.

Un comentariu

  1. Neica, spuneti lu dom Marvel sa ne faceti si metrou. Va rugam sa traiti

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*