9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Cosmin Popescu: Ne-am dus la îndeplinire promisiunea făcută!

Cosmin Popescu: Ne-am dus la îndeplinire promisiunea făcută!

Autoritățile județene anunță că DJ 674 Vlăduleni-Urdari-Turceni-Ionești-limită județul Mehedinți intră în reabilitare. Lucrarea de peste 96 de milioane de lei a fost licitată de societatea YDAIL Construct. Termenul de execuție este de 24 de luni de la data începerii lucrărilor.

Proiectul prevede reamenajarea trotuarelor existente prin aplicarea de îmbrăcăminte asfaltică precum și amenajarea de trotuare din beton pe raza localităților. Realizarea de piste pentru bicicliști cu o bandă de circulație cu lățimea de 1.00 m precum și amenajarea a 34 de stații de autobuz, totodată fiind prevăzută construirea de platforme din beton și șanțuri cu rigole carosabile. „Am semnat ultimul contract de execuție lucrări pe PNDL II ce leagă localitățile Vlăduleni-Urdari-Turceni-Ionești-limită jud. Mehedinți. Este un drum județean de 43,43 de kilometri. Este unul dintre cele mai mari tronsoane licitate în ultimii ani de zile. Este un tronson care va intra în reabilitare începând cu data de 15 martie și are un termen de execuție de 24 de luni”, a declarat președintele Consiliului Județean Cosmin Popescu.

200 km reabilitați în acest mandat

Președintele Consiliului Județean susține că prin această nouă investiție, a reușit să atingă cifra propusă ca și reabilitare în ceea ce privește drumurile județene. „Este un proiect important pentru că va prelua din traficul de pe drumul național ce leagă Târgu Jiu de Turceni. Valoarea contractului este de 96 milioane de lei fără TVA. Se vor reabilita și patru poduri și podețe. Per total avem semnate și vor începe reabilitarea a 110 km de drum județean noi, plus drumul ce leagă localitățile Slivilești, Bolboși. Borăscu Turceni de 36 de km deci peste 140 km în reabilitare la care se adaugă cei 40 de km finalizați ce leagă localitățile Glogova –Cătune- Motru-Samarinești- Văgiulești. Ne-am dus la îndeplinirea promisiunea făcută că vor reabilita minim 200 km de drum județean în mandatul 2016-2020. Am avut discuții la Ministerul Dezvoltării privind includerea drumului ce străbate localitatea Padeș unde oricâte plombări vom face, drumul va ceda de fiecare dată. Este inclus în program, este avizat așteptăm doar alocarea financiară și demararea procedurilor de achiziție”, a mai declarat Cosmin Popescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente