5.3 C
Târgu Jiu
duminică, mai 9, 2021
AcasăActualitateCosmin Popescu: “Trebuie să discutăm foarte serios despre încă un spital COVID...

Cosmin Popescu: “Trebuie să discutăm foarte serios despre încă un spital COVID pentru județul Gorj”

Autoritățile se pregătesc pentru un nou val de îmbolnăviri. În Gorj cifra infectărilor este în creștere, municipiul Târgu Jiu fiind încadrat, alături de alte patru localități, în scenariul roșu. Între timp, în dialogul purtat între oficiali, se discută despre posibilitatea desemnării unui nou spital suport covid.

“Am avut o nouă întâlnire la sediul Prefecturii cu toți managerii de spitale din județul Gorj, pentru că trebuie să pregătim valul II. Din păcate, ați văzut că au fost înregistrate marți 7.733 de cazuri, 62 de cazuri pe Gorj. Trebuie să pregătim toate condițiile pentru a primi toți pacienții care vin către unitățile de primiri urgențe și către  centrele de primiri urgențe. Încercăm ca la spitalul din strada Tudor Vladimirescu să mărim capacitatea UPU. S-a discutat o variantă pe care comitetul director și consiliul medical le vor pune în discuție și cred că vor lua decizia cea mai bună. Și la spitalul din strada Progresului va fi realizată o majorare de capacitate pentru pacienții suspecți și care așteaptă probele. De asemenea, trebuie să discutăm foarte serios despre încă un spital COVID pentru județul Gorj”,  a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Prefectul județului Cosmin Pistol a anunțat că Spitalul din Novaci este cea de-a doua unitatea desemnată să asigure tratarea pacienților cu coronavirus.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -