14.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Actualitate Crăciunul și Revelionul, sărbătorite la Rânca

Crăciunul și Revelionul, sărbătorite la Rânca

Turiștii care aleg să își petreacă Crăciunul și Revelionul în zona montană Rânca pot să participe la mese festive.

Proprietarii de pensiuni şi hoteluri care deţin şi restaurante au primit permisiunea să ofere turiștilor cazați posibilitatea de a participa la petreceri cu ocuparea a jumătate din numărul locurilor. „Autorităţile ne-au înţeles şi ne-au oferit posibilitatea de primi turişti şi din afară în timpul zilei. Nici nu mă aşteptam să ne înţeleagă aşa de bine. În Rânca nu există mai multe de 13-14 locaţii unde se poate servi mâncare. În funcţie de locurile pe care le avem pentru turiştii cazaţi, putem să punem la dispoziţie o masă de şase persoane. Înainte existau mese şi de 10 persoane, dar acum avem mese cu maxim 10 locuri. De Crăciun organizăm o masă tradiţională la care pot participa doar turiştii cazaţi în pensiunea noastră“, a spus, la Impact Tv, Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni din zona Rânca şi preşedintele Asociaţiei Concesionarilor.

Rezervări anulate din cauza îmbolnăvirii turiștilor de COVID-19

Se înregistrează multe anulări de rezervări, pentru că unii turişti se îmbolnăvesc de COVID-19. „Nu am ajuns nici măcar la jumătate cu rezervările. Dintr-o dată, au rămas şase camere libere, după ce unul dintre membrii grupul s-a îmbolnăvit de COVID-19. Am ţinut să nu mai vină ceilalţi, pentru că existase şi un anumit contact indirect şi am hotărât împreună că trebuie protejaţi cei din jur şi ceilalţi turişti. Acesta este motivul principal pentru care se anulează rezervările în această perioadă. Din acest motiv se vor găsi mereu camere libere“, a mai precizat Constantin Pănescu.

În Rânca se schiază de aproximativ trei săptămâni, fiind una dintre puţinele staţiuni din România unde se pot practica sporturile de iarnă.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente