Criblura de pe DN 67 se apropie de granița cu județul Vâlcea

0
63

Tratamentul cu criblura care a produs mari pagube șoferilor a continuat și săptămâna trecută pe DN 67. Lucrarea a ajuns până în localitatea Bumbești Pițic, apropiindu-se de granița cu județul Vâlcea. Șoferii continuă să se plângă de faptul că pietricelele care nu s-au prins bine de asfalt sunt proiectate de roțile mașinilor în parbrizele celorlalte mașini. „A sărit o pietricică de la o mașină care se deplasa în fața mea și a spart parbrizul. Mergeam cu viteză redusă, la fel și mașina din față. Șoferul respectiv nu are nicio vină. Nu știu unde să mă adresez pentru a-mi recupera paguba“, a spus un șofer ghinionist.

„Se mergea ca pe gheață“

Cu toate acestea, Ion Tudor, șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, susține că tratamentul care se aplică pe DN 67 este cel mai bun, deși drumul care leagă Filiași de Craiova a fost modernizat cu un șlam bituminos pe care se circulă în condiții normale: „Am discutat cu specialiștii cu experiență care au spus că este cel mai bun tratament care se aplică pentru asfalt, mai bun decât șlamul bituminos. (…) Tratamentul era imperios necesar, pentru că, deși era un drum bun, avea foarte multe «faianțări» care nu se constatau din mașină și se mergea ca pe gheață, iar rigurozitatea drumului scăzuse foarte mult“.

Șeful drumarilor mai susține că firma care execută lucrarea este responsabilă de producerea evenimentelor, pentru că drumul i-a fost predat pe perioada efectuării lucrării: „Nu știu dacă sunt procese pe rol. Le-am dat adresa firmei care execută, pentru că drumul este predat la constructor, iar acesta își asumă. Responsabilitatea noastă constă în verificarea semnalizării, calității lucrării și a termenului de execuție“.

Se va face o revizie

Ion Tudor susține în continuare că lucrarea a fost bine executată, deși sute de parbrize au fost sparte: „Toți specialiștii au constatat că lucrarea a fost bine executată, doar că șoferii au circulat cu viteză“. În această săptămână va avea loc o revizie a tratamentului executat. „Marți sau miercuri se va face o revizie și o să constatăm dacă vor mai fi zone unde e nevoie să se efectueze anumite completări. Pe la jumătatea lunii septembrie se va face marcajul“, a spus Ion Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here