17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, iulie 8, 2020
Acasă Actualitate Cum a ajuns familia fostului șef al Gărzii Financiare Gorj să prejudicieze...

Cum a ajuns familia fostului șef al Gărzii Financiare Gorj să prejudicieze bugetul statului cu peste 41.000 de lei

Fostul șef al Gărzii Financiare Gorj, Gigel Capotă, actualul director economic al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care a ocupat și funcția de manager al unității medicale, este acuzat de procurori de un prejudiciu de peste 41.000 de lei din bugetul statului de care se face vinovat împreună cu soția sa, Elena Capotă. Cei doi au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru evaziune fiscală.

Dosarul a fost deschis în anul 2017 de polițiștii din Novaci, care s-au sesizat din oficiu. Oamenii legii au avut o serie de suspiciuni cu privire la faptul că Loredana Liliana Lazăr, în calitate de administrator al unei societăți, nu a înregistrat în contabilitatea societății veniturile realizate din organizarea de evenimente festive pe o perioadă de un an. Conform oamenilor legii, aceasta închiria un cort pentru desfășurarea de evenimente în localitatea Crasna, dar declara la organele fiscale o sumă mult mai mică față de cea încasată în realitate. Pentru un eveniment a primit 30.000 de lei, dar a declarat la finanțe că a încasat doar 1.000 de lei.

Localnicii din Crasna știu că restaurantul aparține familiei Capotă

Anchetatorii au argumente să creadă că femeia era folosită drept „paravan“ de familia Capotă, pentru că mulți dintre cei care încheiau contracte pentru organizarea de evenimente și achitau sume de bani nici măcar nu o cunoșteau pe Loredana Liliana Lazăr. Mai mult decât atât, localnicii din Crasna știau că restaurantul aparține soților Capotă.

„Martorul T.D.E. a declarat că la data de 16-09-2017 a oficializat și sărbătorit căsătoria civilă a restaurantului Crasna Events din comuna Crasna, aparținând familiei Capotă, eveniment la care au participat 150 de persoane, achitând suma de 12.500 de lei (prețul pentru un meniu fiind de 80 de lei), cea din urmă ocupându-se de buna desfășurare a evenimentului“, se arată în rechizitoriu.

 

Ce prejudiciu a fost constatat de anchetatori

„Prin raportul de constatare datat 08.02.2019 și întocmit de către inspectorii antifraudă din cadrul Direcției de Combatere a Fraudelor detașați în structura Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, s-a constatat că, în perioada iulie-septembrie 2007, persoana fizică L.L.L., din activitatea de organizare a meselor festive, a realizat venituri în sumă de 92.800 de lei nedeclarate, pentru care datorează suplimentar obligații la bugetul de stat în sumă de 14.848 lei, reprezentând impozit pe venit“, se arată în rechizitoriu.

De asemenea, în actul de trimitere în judecată se menționează că soții Capotă au încasat suma de peste 255.000 de lei din închirierea spațiului, din care nu au declarat 241.000 de lei. Conform procurorilor, Elena Capotă a prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 34.000 de lei, iar Gigel Capotă cu aproape 7.700 de lei.

În actul de trimitere în judecată se arată că la începutul anului 2020, familia Capotă a achitat prejudiciul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

BREAKING NEWS! Cristinel Rujan a demisionat din funcția de prefect

Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat în direct la Radio Impact, în emisiunea ”Gorjul la Raport”, că demisionază din funcție ca urmare a...

Femeie de etnie romă diagnosticată cu COVID-19, decedată în spitalul din Târgu Cărbunești

O femeie de etnie romă din cartierul Obreja, din municipiul Târgu Jiu, diagnosticată cu COVID-19, a decedat, luni seara, în Spitalul de Urgență Târgu...

Vezi în ce partid s-a în scris Adrian Tudor!

Fostul viceprimar PSD Adrian Tudor nu renunță la politică. Alesul s-a înscris în Partidul Verde al cărui lider este actorul Florin Călinescu. Tudor va...

Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber

În cele două spitale din Gorj în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus numărul celor care sunt internați a ajuns la cel...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini