0.7 C
Târgu Jiu
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăActualitateCum dispar locurile de parcare gratuite, pentru oamenii de rând

Cum dispar locurile de parcare gratuite, pentru oamenii de rând

Cetățenii de rând care nu își desfășoară activitatea în Palatul Administrativ din centrul Târgu Jiului nu vor mai avea acces la parcarea din jurul acestuia. Prefectul Marcel Iacobescu a anunțat că are în plan să amplaseze bariere inteligente, care să recunoască numerele de înmatriculare ale mașinilor angajaților și, astfel, să oprească alte persoane de a beneficia de aceste spații disponibile gratuit.

”Cele două parcări vor fi împărțite pe instituțiile care își desfășoară activitatea în această clădire. Pe partea dreaptă vor fi parcate mașinile Instituției Prefectului, iar pe partea stângă parcarea va fi rezervată pentru Consiliul Județean. Ambele parcări vor fi delimitate, vor fi dotate cu bariere inteligente, cu camere care recunosc numele de înmatriculare și nu vor avea acces alte mașini în aceste parcări. Pentru că, în ultima perioadă, ne întâlnim foarte des cu fel de fel de sesizări cu mașini lovite, zgâriate, trebuie mereu să stăm, să urmărim camerele, să vedem ce s-a întâmplat, să căutăm vinovați și așa mai departe. Sunt mașini de instituții care sunt lovite, zgâriate, nu se găsesc vinovații și nu este normal”, susține Marcel Iacobescu.

Varianta propusă de prefect este agreată și de conducerea Primăriei Târgu Jiu. În felul acesta, șoferii ar fi obligați să plătească, într-o parcare cu plată din centrul orașului. ”Parcarea mai mare, din Piața Prefecturii către Instituția Prefectului, va veni împărțită în două, pentru că jumătate din aceasta aparține Instituției Prefectul, jumătate Primăriei.”, a mai transmis prefectul de Gorj.
În prezent, parcarea este folosită nu doar în timpul programului de lucru ci și în wekend, sau pe seară, când mulți părinți merg cu copiii, la joacă, în zona centrală. Din păcate, autoritățile nu sunt interesate de acest aspect.

 

La plimbare pe pietonală, la volanul mașinii

0
Un șofer a fost filmat în timp ce se plimba pe centrul pietonal din Târgu...

GRATUIT Două activiste din Germania vor să sterilizeze câinii gorjenilor. Doar două primării interesate

1
Brigitte Krah (68 de ani) și Nichole Gruber (45 de ani), care reprezintă asociația de...

Fostul prefect de Gorj îl ia în bășcălie pe ministrul de Interne și îi cere să își prezinte demisia

0
Marcel Iacobescu, fostul prefect liberal al județului Gorj, a postat un mesaj pe pagina sa...

1 COMENTARIU

  1. Probabil ca desfinteaza si locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilitati, locuri care pina acum erau ocupate de masinile Prefecturii conduse de handicapati.(daca parcau pe aceste locuri).
    Traiasca prefectul si primarul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!