Cum era „stors“ de bani bătrânul italian de către gorjeanca acuzată de înșelăciune

0
7693

O serie detalii ies la iveală cu privire la metodele de operare ale gorjencei Simona Daniela Mărgăian (fostă Tiriplică), în vârstă de 32 de ani, trimisă în judecată de procurori pentru înşelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2015 – septembrie 2017, în mod repetat, aceasta l-a indus în eroare pe un bătrân italian, în vârstă de 73 de ani. Gorjeanca i-ar fi promis că se vor căsători şi vor avea o viaţă fericită împreună.

Suma cu care a fost păcălit italianul se ridică la 780.000 de euro. Simona Daniela Mărgăian deţine o vilă superbă într-o comună de lângă Târgu Jiu.

„Folosindu-se de sentimentele de dragoste şi pasiune dezvoltate de partea civilă, cetăţeanul italianul T.F.A, în vârstă de 71 de ani la debutul relaţiei, pe baza unor promisiuni ferme şi repetate de stabilire a unor relaţii permanente, specifice vieţii de cuplu, de întemeiere a unei familii, naştere a unor copii şi realizare a unor oportunităţi de afaceri, respectiv deschiderea unui salon de coafură mai întâi în Dubai şi, apoi, în Bucureşti, în mod repetat, prin comunicare nemijlocită şi prin mesaje online în reţeaua WhatsApp a indus în eroare partea civilă, deposedând-o de suma de totală de 780.000 de euro“, se arată în rechizitoriu.

Italianul a ajuns să își vândă imobilul cu șapte camere și alte dependințe din centrul orașului Milano, banii fiind trimiși în contul tinerei, deși aceasta se căsătorise între timp, dar îi promitea lui Francesco Thiella o viață frumoasă împreună și că vor avea doi copii.

Îi cerea bani, deși se căsătorise

Metodele folosite de gorjeancă erau acelea de șantaj emoțional, presiune psihică și de prezentarea unor situații care nu existau. De exemplu, italianul i-a trimis 33.000 de euro pentru renovarea unei case din localitatea Budieni.

Conform rechizitoriului, Simona Daniela Mărgăian a plecat, în primăvara anului 2016, în vacanţă în Dubai, unde s-a întâlnit cu un român stabilit aici şi cu care avea o relaţie amoroasă, dar a continuat să îl escrocheze sentimental pe bătrânul italian, cărui îi spunea că are nevoie de bani pentru a închiria un apartament de lux unde urmau să trăiască şi pentru deschiderea unui salon de înfrumuseţare. Peste 66.000 de euro i-a trimis italianul.

În vara aceluiaşi an, tânăra îi spunea prin mesaje italianului că e nevoită să facă duş cu apă rece sau că merge la o prietenă, pentru că nu are bani pentru gaze şi nici pentru mâncare, cerându-i bătrânului să îi trimită colierul cu rubine care i-a aparţinut fostei soţii pentru a-l amaneta. În vara aceluiaşi an, Simona îi cerea bani pentru botezul copilului fratelui ei, iar italianul i-a spus că nu mai are nimic şi că de trei zile mănâncă orez fiert cu ulei, însă, până la urmă i-a mai trimis 1.600 de euro. Într-un alt mesaj, românca se plângea că are probleme de sănătate, că „nu mai reuşeşte să pună jos piciorul“, că are probleme cu coloana, cu spatele şi că trebuie să facă tratament şi că s-a săturat de viaţa aceasta şi că-i vine să se angajeze, „făcând aluzie la meseria ei de dansatoare de stri-tease, suscitând şi manipulând sentimentele de afecţiune şi gelozie ale părţii civile“, se arată în rechizitoriu, italianul trimiţându-i şi ultimii bani, suma de 300 de euro.

Procurorii arată că Simona Daniela Mărgăian s-a căsătorit în toamna anului 2016, dar că a continuat să-i ceară bani sub diferite pretexte italianului, în ideea că vor locui împreună şi că vor avea copii. La începutul anului 2017, românca l-a convins pe Francesco să facă un împrumut de 20.000 de euro, pentru a cumpărat o maşină Mercedes cu care să se plimbe cu el şi cu copiii.

Motivele de acest fel invocate sunt nenumărat, iar de fiecare dată italianul cădea în plasă: „Nu mai suport să nu am ceea ce vreau. Mereu trebuie să aștept. Când mă văd fără unghii făcute… fără să mă vopsesc …și cu toate celălalte, nu mai suport. (…) Dacă aș avea 200 de euro, mi-aș vopsi părul, mi-aș face unghiile și mi-aș cumpăra tratamentul pentru păr“, este doar unul dintre mesajele trimise italianului Francesco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here