4.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăActualitateCum să ne alegem un set de scaune de bucătărie?

Cum să ne alegem un set de scaune de bucătărie?

Nimic nu definește mai bine stilul, confortul și funcția unei bucătarii sau unui dining decât un set de scaune de bucătărie bine alese. Dacă luăm în considerare și opțiunile variate din prezent, cu siguranță ne vom bucura să aflăm că avem la îndemână toate mijloacele necesare pentru a ne înfrumuseța traiul. Cu toate acestea, înainte de a alege modelele care ne plac mai mult, trebuie să ne hotărâm și asupra funcțiilor pe care trebuie să le îndeplinească. Iată câteva răspunsuri la cele mai comune întrebări, în ceea ce privește alegerea unui set de scaune de bucătărie:

Cât de înalte să fie acestea?

Când alegem un model de scaune de bucatarie, trebuie să ne raportăm mai degrabă la înălțimea șezutului, decât la înălțimea totală. Ca regulă generală, pentru a beneficia de un confort optim, distanța dintre masă și înălțimea șezutului trebuie să fie de aproximativ 30 de centimetri.

Dacă luăm în calcul și faptul că o masă standard are în jur de 75 de centimetri înălțime, rezultă că înălțimea optimă a șezutului, calculată de la podea, trebuie să fie de 45 de centimetri.

În cazul scaunelor de bar, tejgheaua sau blatul mesei trebuie să aibă o înălțime de 100-105 cm, iar înălțimea șezutului ar trebui să aibă 70-75 de centimetri.

Dacă nu știm exact ce înălțime să alegem, putem opta oricând pentru scaune cu sistem hidraulic, care sunt reglabile.

Câte scaune de bucătărie încap la o masă?

Odată ce stabilim înălțimea, trebuie să ne hotărâm câte scaune de bucătărie încap la o masă. În mod ideal, ar trebui să avem destul spațiu la dispoziție pentru a ne putea bucura de o masă în tihnă. Pentru aceasta, este bine să rezervăm fiecărui scaun un spațiu de 60 cm din suprafața mesei. Cu toate acestea, putem oricând opta pentru o băncuță de lungimea mesei.

 Cu cotiere și spătar sau fără?

Această decizie este una în mare parte estetică. În mod tradițional, la o masă dreptunghiulară, doar scaunele din capetele mesei au cotiere. Cu toate acestea, în prezent aceste reguli nu mai au atâta amploare, deci cel mai bine este să alegem ceva ce ne place cu adevărat.

Deși decizia de a alege un set de scaune de bucătărie cu spătar este tot una estetică, care poate bloca uneori priveliștea camerei de luat masa, spătarul oferă extra suport. Acesta se va dovedi folositor, mai ales dacă ne place să purtăm discuții lungi și să ne relaxăm, atât în timpul cât și după ce am terminat de luat masa.

După ce ai stabilit toate aceste detalii legate de mărimi și înălțimi, poți alege liniștit un set de scaune de bucătărie, care să fie în ton cu stilul tău! Îți plac scaunele care ies în evidență, sau cele care se pierd în decor? Să fie din lemn clasic, plastic strălucitor sau metal somptuos? Cu un design clasic, retro sau modern? Totul depinde aici de preferințele tale. Însă dacă nu știi de unde să începi să alegi, intră pe FAVI.ro și bucură-te de gama impresionantă de scaune de bucătărie, de bar sau chiar de colțare. Te așteptăm să intri în aventura redecorării alături de noi!

Rusia se declară „profund şocată” de moartea ministrului de externe din Belarus

0
Ministerul rus de Externe a transmis, sâmbătă, că este "profund şocat" de vestea morţii ministrului...

5 semne clare că Ego-ul îți sabotează echilibrul

0
Satisfacţia ego-ului este de scurtă durată, astfel ȋncât continuăm să căutam mai multe, continuăm să...

Motivul pentru care Antony Blinken vine la București

0
Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, va participa la întrunirea miniştrilor de Externe...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!