Cum se pot reabilita mai repede drumurile județene!

0
238

Autoritățile județene au în plan reabilitarea a două drumuri importante ale Gorjului. Investiția de peste 200 de milioane de lei ar putea fi realizată doar cu sprijinul Guvernului. Președintele Consiliului Județean Cosmin Popescu susține că doar un program PNDL, destinat exclusiv reabilitării drumurilor, poate schimba infrastructura rutieră din Gorj.

La ora actuală în județ se află în desfășurare 18 șantiere de reabilitare a drumurilor județene. Din acestea doar două sunt finanțate prin fonduri proprii susținute de Consiliul Județean. Planurile autorităților sunt mari însă resursele sunt limitate.

PNDL pentru infrastructură

„Suntem, în această perioadă, la faza de elaborare a documentațiilor tehnico-economice pentru două drumuri importante, pentru județul Gorj. Primul drum, cu o lungime de 44 km leagă localitățile Capul Dealului-Brănești-Bibești-Vladimir- Totea, celălalt Târgu Jiu- Dănești-Țicleni. Sunt costuri foarte mari, niciodată din bugetul propriu nu puteam să realizăm investiția. Este vorba despre două investiții de peste 200 de milioane de lei. Cred că este nevoie de un nou PNDL, am discutat la ultimele ședințe ale Uniunii Naționale a Consiliilor Județean din România pentru că bugetele fiecărui județ sunt limitate. De abia reușim să asigurăm întreținerea drumurilor. Eu am încredere că ministrul Attila-Zoltán CSEKE va discuta la Bruxelles, va prezenta o situația reală a tot ce înseamnă drumuri interne cu drumurile naționale și europene, și, sperăm ca din toamnă să plece către Bruxelles o propunere, astfel încât Guvernul României să asigure finanțarea unui nou Program Național de Dezvoltare Locală, care să fie destinat exclusiv proiectelor ce nu pot fi finanțate prin fonduri europene. Nu este suficient un drum național sau european modernizat dacă în interiorul județului nu avem drumuri de calitate. Avem o rețea mare de drumuri, Gorjul are 834 de kilometri și niciodată necesarul de finanțat pentru reabilitarea a încă 350 de kilometri nu va fi asigurat prin fonduri proprii”, a transmis președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here