3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăActualitateCum sunt cheltuiți banii sindicatelor din CEO. „Unii lideri au banii din...

Cum sunt cheltuiți banii sindicatelor din CEO. „Unii lideri au banii din cotizație pe card“

Liderii sindicatelor din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) gestionează fonduri importante. Membrii de sindicat achită lunar o cotizație de 30-40 de lei. Banii ajung în contul organizației sindicale, iar președinții decid modul în care sunt cheltuiți banii.

„Peste 10.000 de salariați din CEO sunt sindicalizați. La o medie de 30-40 de lei cât este cotizația, calculați câți bani ajung la organizațiile sindicale. Din acești bani se mai acordă ajutoarea, se achită o contribuție către federația sindicală, iar federația plătește, la rândul ei, la confederație“, spune Vasile Tivig, sindicalist și unul dintre protestatarii din Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

 

„Cardul este la purtător“

 

Unii lideri au cardul cu banii sindicatului în portofelul lor. Vasile Tivig spune că unul dintre aceștia este Nicu Bunoaica, președintele sindicatului Solidaritatea 2013: „Unii lideri au banii din cotizație pe card, iar cardul este la purtător. Vorbesc de Nicu Bunoaica. Cardul este la el. Nu știu cum sunt cheltuiți acești bani, dar regulile sunt clare. Legislația prevede ca orice asociere trebuie să ai cenzor, iar la peste 100 de membri trebuie săi ai comisie de cenzori“.

 

„Se vorbește prin toate carierele că au mașini închiriate“

 

Despre unii lideri de sindicat se vorbește că au afaceri cu CEO. „Înainte cu ceva vreme, organizațiile sindicale aveau chiar și firme, dar acum afacerile le fac mai mult liderii. Dacă nu-i oprește nimeni, înseamnă că totul este în regulă. Probabil că prin aceste lucruri sunt și ei controlați de către administrație. Se vorbește prin toate carierele că au mașini închiriate. Și la Jilț se vorbește de utilaje autor. Dacă aceste sunt adevărate, atunci prin asta sunt controlați liderii de sindicat“, a mai spus Vasile Tivig, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

Nicu Bunoaica spune că nu poate să folosească banii din cont deoarece este blocat, ca urmare a despăgubirilor pe care trebuie să le achite după o grevă spontană care a avut loc: „Cardul meu poate a și expirat de când nu l-am mai folosit. Eu am contul blocat. Nu am mai văzut bani de un an de zile, pentru greva care a avut loc. contul de cotizații este blocat. Tot ceea ce fac și unde mă duc suport din banii mei personali. Îl rog pe Tivig să-mi restituie și mie banii, că l-am dus la București să discute pe Legea 197“.

 

Se încheie activitatea de distribuire a cotelor de cărbune la CEO

0
Se încheie activitatea de distribuire a cotelor de cărbune către salariații Complexului Energetic Oltenia. Ultima...

CEO a redus producția la numai patru grupuri energetice

0
Complexul Energetic Oltenia a redus producția de energie electrică la numai 4 grupuri energetice. În...

Fost șef din CEO: Banii din profitul CEO ar trebui orientați către investiții

0
Unul dintre foștii șefi ai Complexului Energetic Oltenia este de părere că profitul din acest...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!