Curăţenia, în atenţia Consiliului Judeţean

0
5

Autorităţile judeţene sunt şi ele preocupate de curăţenia localităţilor din judeţ. Astfel, având în vedere că luna Martie este considerată Luna Curăţeniei, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, solicită mobilizare în acest sens, astfel încât judeţul să arate impecabil la început de primăvară. Totodată, cea mai frumoasă comună va fi premiată de Consiliul Judeţean Gorj.

luna-curateniei

Şeful judeţului le-a trasat sarcini clare primarilor din toate localităţile. Astfel, autorităţile locale trebuie să se ocupe de igienizarea zonelor în localităţile pe care le administrează. În luna curăţeniei, autorităţile trebuie să aibă în atenţie curăţarea străzilor şi a locurilor publice, repararea şi întreţinerea drumurilor comunale, precum şi curăţarea şanţurilor şi salubrizarea digurilor şi a malurilor. „În teritoriu, la fiecare localitate, a fost înaintat spre a lua la cunoştinţă declanşarea activităţii de curăţenie generală, încât acum, odată cu sosirea primăverii, să avem în atenţie prin Serviciul de Gospodărire la nivel local, evitarea în continuare a tot ce înseamnă risc de inundaţii. Ploile de primăvară pot să vină şi toate resturile vegetale care de-a lungul iernii s-au depozitat la capătul podeţelor, au colmatat canale, rigole de scurgere trebuie curăţate. Nu în ultimul rând, este vorba de acţiunea de curăţenie pentru aspectul de care trebuie să ne bucurăm odată cu sosirea primăverii, de gospodar pe care trebuie să îl avem noi în gospodăriile noastre, fiecare gorjean, de gospodar la nivelul primăriei încât trotuare, zonele de protecţie între drum şi limita de proprietate, pomi fructiferi, materiale depozitate de-a lungul drumurilor şi la intrările în gospodărie trebuie de asemenea avute în atenţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Lucrări de reparare a drumurilor

În această perioadă, pe lista priorităţilor se află şi repararea drumurilor comunale şi judeţene, ce au suferit degradări în urma precipitaţiilor căzute pe timp de iarnă. „Programul de reparaţie a drumurilor judeţene şi comunale de asemenea este în plină activitate şi actualizat cu priorităţi clare pe zonele unde, în urma acţiunilor precipitaţiilor, îngheţului-dezgheţului pe timpul iernii, au fost degradările mai mari şi în acest sens este un program la nivelul judeţului pentru drumurile judeţene, se acţionează şi acelaşi lucru se întâmplă şi la nivel local”, a mai declarat Ion Călinoiu. Autorităţile locale vor fi monitorizate de către reprezentanţii Consiliului Judeţean pentru a vedea dacă îşi îndeplinesc acest sarcini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here