Curtea de Apel București a constatat că secretarul Primăriei Târgu Jiu are calitatea de lucrător al fostei Securități

0
1218
Grigore Jianu

Curtea de Apel București a constatat calitatea de lucrător al fostei Securități pentru Grigore Jianu, actualul secretar al Primăriei Târgu Jiu. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată.

„Admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Constată calitatea pârâtului Jianu Grigore de lucrător al Securităţii. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.12.2020“, se arată în sentința completului Secţiei a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

CNSAS a efectuat verificări, la solicitarea unui cetățean

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) are calitatea de reclamant în acest proces.

Totul a început de la solicitarea unui cetățean. CNSAS a efectuat verificări și s-a emis o notă de constatare, aprobată de Colegiul CNSAS „pentru introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatarea calității de colaborator. Astfel, dosarul nr. 356/2/2020 în care domnul Jianu este pârât se află pe rolul Curții de Apel București în curs de soluționare“, se arată în adresa emisă de CNSAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here