Acasa / Actualitate / Darius Vâlcov, apărat în procesul de la Tribunalul Gorj de soția secretarului general al Guvernului

Darius Vâlcov, apărat în procesul de la Tribunalul Gorj de soția secretarului general al Guvernului

Jpeg

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a fost apărat, ieri, în procesul de la Tribunalul Gorj, de soţia secretarului general al Guvernului, Toni Greblă. Mihaela Greblă a cerut ca dosarul să fie judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Aceasta susţine că Tribunalul Gorj nu este competent să judece această cauză, deoarece faptele pentru care clientul său a fost trimis în judecată sunt asimilate celor de corupţie: „Am invocat eu o excepţie, de nulitate absolută, pe articolul 281, litera b, din Codul de Procedură Penală, privind necompetenţa materială şi personală a instanţei de la Gorj. S-a dat termen ca să discutăm cererea, au fost audiaţi trei martori. În perioada de referinţă, 2012-2015, la care fac referire presupusele fapte prin rechizitoriu, Vâlcov avea calitatea de primar al municipiului Slatina. Faptele pentru care este trimis în judecată sunt asimilate faptelor de corupţie şi pe calitatea lui, competentă să judece cauza este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este opinia mea. Ei au reţinut în mod corect că avea calitatea de primar, dar faptele pentru care a fost trimis în judecată nu ar fi în legătură cu serviciul. Şi Înalta Curte ar putea să se pronunţe pe necompetenţa organului de urmărire penală, pentru că trebuia să fie făcută de DNA”, a declarat Mihaela Greblă pentru Mediafax

Acuzațiile împotriva lui Vâlcov

În mod normal, astfel de cereri se discută la începutul procesului și sunt șase minime ca să se reia toată procedura.

Mihaela Greblă s-a prezentat la proces în locul Luciei Furtună, avocata care îl reprezintă pe Darius Vâlcov. Aceasta nu s-a putut prezenta și a fost substituită de nevasta lui Toni Greblă.

Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită. Conform anechetatorilor, Darius Vâlcov este acuzat că a iniţiat constituirea unui număr de trei societăţi care acţionau ca un tot unitar. Ulterior, fostul ministru al Finanţelor Publice a decis să-l coopteze, în cadrul uneia dintre firme pe Eduard Cincu, funcţionar al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare(OCPI) Olt, care să verifice în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC Millenium Topographica SRL – având ca activitate cadastru – astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI.

Pe lângă Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată şi Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită, dar şi funcţionarul public din cadrul OCPI Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Mircea Dogaru a fost cel care, în perioada ianuarie – aprilie 2012, i-a remis lui Eduard Cincu, funcţionar public din cadrul OCPI Olt, suma de 1.000 lei lunar, el fiind acuzat de dare de mită în formă continuată.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*