spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăActualitateDascălii gorjeni, faţă în faţă cu premierul României

    Dascălii gorjeni, faţă în faţă cu premierul României

    Dascălii gorjeni s-au întâlnit, miercuri seara, cu premierul României, dar şi cu ministrul Educaţiei. Ecaterina Andronescu i-a dat nota 10 lui Victor Ponta pentru felul în care a guvernat până acum ţara. Nu au venit singuri. La masa oficialilor statului au fost invitaţi să stea şi primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu, dar şi rectorul Universităţii Politehnica, Mihnea Costiu, de altfel gorjean de-al nostru.

    Premierul Victor Ponta şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-au întâlnit, miercuri seara, la Târgu-Jiu cu profesorii din Gorj. Peste 500 de cadre didactice din judeţ i-au aşteptat, pe premierul României, Victor Ponta, şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Cei doi au fost însoţiţi şi de Mihnea Costiu, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, un prieten mai vechi al premierului, dar şi un gorjean de-al nostru, originar din Târgu-Jiu. Cei doi s-au întâlnit la Târgu-Jiu cu profesorii din Gorj, dar şi cu şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Întâlnirea a avut loc la un restaurant din centrul Târgu-Jiului. Mai mulţi profesori i-au transmis premierului Victor Ponta ca anul viitor să fie mai darnic în ceea ce priveşte bugetul învăţământului pe 2013. „Sperăm în votul cadrelor didactice, a părinţilor, a copiilor cu drept de vot, să vă avem în continuare prim-ministru iar gândurile noastre vin la dumneavoastră doar cu atât 6% din PIB, care ne va aduce salarii decente nu numai pentru profesori ci şi celor care lucrează pe lângă profesorilor”, a spus Constantin Huică, preşedintele USLI Gorj. Liderul de sindicat Florinela Ponta a participat, miercuri seara, alături de sute de profesori la întâlnirea cu ministrul Educaţiei şi cu premierul Victor Ponta. Sindicalista s-a plâns de nedreptatea făcută de judecători în procesele intentate de profesorii gorjeni privind câştigarea unor drepturi salariale. „Să ştiţi că de foame s-a mai putut răbda şi va mai răbda românul, dar umilinţa că nu îţi poţi ajuta copilul te face să nu îşi doreşti să fi în învăţământ. Oamenii de calitate îşi caută alte drumuri. Vă rog să mă ajutaţi într-o problemă personală. Am şi eu o problemă cu procesele, asta v-am spus-o. Este omul şi dosarul. Domnul procuror mă ajutaţi? Nu am răspunsuri pentru colegii mei…”, a spus Florinela Ponta.

    Ministrul Educaţiei, 10 pentru Victor Ponta

    Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, le-a promis dascălilor gorjeni că de anul viitor premierul Victor Ponta va fi mai darnic în ceea ce priveşte bugetul pe învăţământ, iar rectificările ulterioare nu vor fi negative. „Domnule prim-ministru. Sud-coreeni numesc pe profesori constructorii naţiunii. Eu cred că aşa sunt. Este primul prim-ministru al României care declară public, de câte ori are ocazia că principale două domenii pentru domnia sa sunt educaţia şi sănătatea. Premierul are recunoştinţa mea că la educaţie, pentru prima oară nu se rectifică bugetul negativ. În toţi anii trecuţi, chiar dacă bugetul educaţiei era mic, primeam şi rectificările negative de fiecare dată. Anul acesta bugetul a fost în plus, îi mulţumesc”, a spus Ecaterina Andronescu la Târgu-Jiu. Ministrul Educaţiei i-a dat nota 10 lui Victor Ponta în cele şase luni de când a preluat Guvernul. Ecaterina Andronescu a declarat că, de când este şeful Guvernului, Victor Ponta a demonstrat multă seriozitate înapoind banii bugetarilor şi ocupându-se mai mult de sănătate şi învăţământ. Premierul Victor Ponta a declarat la Târgu-Jiu că sănătatea şi învăţământul sunt cele mai importante domenii şi pentru ca acestea să-şi revină e nevoie de investiţii majore. „În toată această perioadă nu îmi doresc nu îmi doresc decât să cred că a meritat această încredere şi acest sprijin, însă, vreau să folosesc pentru Târgu-Jiu, pentru Gorj şi pentru România în această poziţie, vorbind despre ce ne aşteaptă, ceea ce ne dorim noi în cele mai importante domenii din ţară. Eu nu cred că o ţară are viitor, dacă nu are educaţie şi sănătate. Sunt absolut convins de lucrul acesta, sunt absolut convins că de fiecare dată când s-a pus problema de unde tăiem bani, de unde tăiem investiţii s-au tăiat de la educaţie şi de la sănătate şi sunt absolut convins că trebuie să schimbăm lucrurile cu adevărat, motiv pentru care astăzi am rugat-o pe doamna ministru Andronescu, nu doar din poziţia de ministru, ci mai ales din poziţia celui care de ani, de foarte mulţi ani, cunoaşte ce înseamnă şcoala românească cu adevărat, şi am rugat-o să fie alături de mine, să discutăm cu dumneavoastră câteva dintre lucrurile de viitor, nu doar referitoare la şcolile sau la liceele din Târgu-Jiu.

    Premierul: Sunt mândru când vin aici în fiecare an de 15 septembrie

    „Eu sunt foarte mândru în fiecare an de 15 septembrie, când vin la deschiderea anului şcolar, şi mi se spune: „În acest liceu a fost promovabilitate 100% la bacalaureat”. Zic, „Bun, dar unde sunt cele cu 0% sau cu 2%?”, pentru că mă simt la fel de obligat să îi felicit şi să-i sprijinim pe cei care au rezultate de 100% la bacalaureat, cum mă simt însă obligat să vedem ce se întâmplă în liceele unde nu e acelaşi grad de promovabilitate. Nu trebuie să ne gândim întotdeauna numai la vârfuri, la elite. E bine s-o facem, e bine să îi recompensăm şi astăzi doamna ministru m-a lăsat fără 20 de miliarde pentru că a premiat toţi olimpicii din 2011 şi 2012, dar m-am bucurat de acest lucru – însă obligaţia noastră e să ne gândim cum facem cu acele şcoli care nu au aceleaşi performanţe, ce facem cu condiţiile de muncă ale profesorilor, ce facem să nu mai vedem în fiecare zi la televiziunile care, sigur, asta îşi doresc, audienţă, dar să nu mai vedem că în realitate şcoala devine un loc de violenţă sau un loc de descoperire a experienţelor mult prea devreme. Sunt lucruri pe care eu cred că noi trebuie să le gândim nu acum, trei săptămâni până la campanie, şi după aceea să uităm de ele. Sunt lucruri la care trebuie să ne gândim cum să le facem, într-adevăr, pentru că nu se poate nimic rezolva într-o şcoală, într-un sistem de educaţie, peste noapte. Într-un sistem de educaţie trebuie investit astăzi ca să ai rezultate peste cinci ani sau peste zece ani sau peste cincisprezece ani, ceea ce nu se poate gândi în termeni electorali, alegeri acum, peste doi ani sau peste patru ani”, a spus Victor Ponta, miercuri seara la Târgu-Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: