spot_img
10.4 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateDatorii uriaşe către Aparegio!

    Datorii uriaşe către Aparegio!

    140 de miliarde de lei vechi! Aceasta este suma pe care furnizorul de apă, Aparegio, o are de recuperat de la gorjeni, datorii care s-au adunat din luna mai a anului trecut şi până în prezent. Măsurile luate de furnizorul de apă presupun debranşarea rău-platnicilor, iar acum reprezentanţii instituţiei dau asigurări că preţul apei va rămâne acelaşi.

    Cele mai mari sume neachitate către Aparegio pentru serviciile oferite, provin de la asociaţiile de proprietari din Municipiul Târgu-Jiu. Acestea se ridică la suma de 40 de miliarde de lei vechi. Pentru aceasta, reprezentanţii furnizorului de apă din Gorj au apelat la debranşarea cetăţenilor care înregistrează datorii, sumele recuperate ajutând la cofinanţări. Per-total, Aparegio are de recuperat aproximativ 140 de miliarde de lei vechi de la gorjeni, sumă acumulată în mai puţin de un an de zile. „Datoriile se ridică la circa 140 de miliarde de lei vechi. Atât are Aparegio de recuperat, din care la Târgu-Jiu, în jur de 60 de miliarde de lei vechi, dintre care la nivelul asociaţiilor de proprietari circa 40 de miliarde de lei. La nivelul persoanelor fizice, al agenţilor economici şi al instituţiilor, avem de recuperat diferenţa de 20 de miliarde de lei vechi. Am reluat acel proces de debranşare ca ultimă măsură de recuperare a banilor pentru că aceşti bani nu trebuie să se găsească doar scriptic, pe hârtie, ci trebuie să existe şi fizic”, a declarat directorul Aparegio Gorj, Ion Popescu.

    „Ne oprim la acest tarif”

    Totodată, reprezentanţii Aparegio Gorj dau asigurări că preţul apei nu va mai creşte, tariful unic pe metrul cub de apă fiind atins. Însă, după finalizarea proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din judeţ se va face o reaşezare a tarifului la apă şi canalizare. „După ce se finalizează acest proiect din prima etapă, care funcţionează pe principiul M+2, M+3, adică minimum 3 ani de la ultimul contract de finanţare, atunci se face o reaşezare a tarifului, în sensul că trebuie să se observe dacă parametrii respectivi au fost atinşi, adică: operatorul este unul eficient, operatorul are condiţii de returnare a creditelor, operatorul este capabil să investească din profitul pe care îl realizează în mentenanţa sistemului şi să asigure cota de cofinanţare pentru proiectele viitoare. Deci, nu este vorba despre o revenire la tarif, într-un an-doi. S-a atins tariful unic, deci, ne oprim aici, la acest tarif”, a mai spus Popescu. Pierderile înregistrate de societate în acest moment sunt de 62% la alimentarea cu apă, iar banii sunt plătiţi de către cetăţeni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: