Acasa / Actualitate / Datornicii nu se prezintă să muncească în folosul comunității

Datornicii nu se prezintă să muncească în folosul comunității

Nici jumătate din contribuabilii din municipiul Târgu Jiu cu datorii transformate de instanța de judecată în ore de muncă în folosul comunității nu se prezintă pentru efectuarea acestora. „Avem peste 500 de dosare întocmite, dar procedura este foarte greoaie, pentru că de la întocmirea dosarului de executare silită și transformarea de ore de muncă în folosul comunității. Se întâmplă de foarte multe ca acele persoane să nu se prezinte să presteze munca respectivă și atunci am muncit degeaba pentru că nu puteam să scădem datoriile pe baza orele de muncă prestate. Sub 250 au venit să execute orele de muncă în folosul comunității“, a spus Mariana Budulan, director al Direcției de Venituri Publice Târgu Jiu.

Amenzi neîncasate de 11 milioane de lei

Nivelul de încasare a impozitelor este destul de ridicat, de peste 90%. Cele mai mari probleme rămân la încasarea amenzilor. Nivelul de încasare a impozitelor este destul de ridicat, de peste 90%. Cele mai mari probleme rămân la încasarea amenzilor. „Avem un nivel de încasare de 92,7% la veniturile fiscale, iar pe venituri nefiscale de 77%. Sunt influențe negative la încasare ca urmare a amenzilor. Contribuabilii înregistrează mari restanțe, iar sancțiunile neplătite sunt într-un număr mare. Este o procedură pe care o urmăm, iar în final se emit popriri, dar, de regulă, cei care sunt amendați sunt tineri care nu lucrează și nu reușim să încasă, pentru că nu sunt identificați cu conturi. Sungurul lucru pe care-l putem face în această situație este de a întocmi un dosar că persoana respectivă nu are venituri și, cu acordul lui sau fără, facem acțiuni în instanță pentru a transforma amenzile în muncă în folosul activității. Sunt sume de sub două milioane de lei de recuperat la mijloace de transport, iar la amenzi 11 milioane de lei“, a precizat Mariana Budulan.

„Comunicarea noastră cu poliția este dificilă.“

Colaborarea cu poliția este deficitară, pentru că nicio mașină pusă sub sechestru nu a fost identificată în trafic. „Comunicarea noastră cu poliția este dificilă. Comunicăm organelor abilitate pentru a face mențiuni pentru a fi opriți atunci când sunt găsiți în trafic cu mașini care sunt puse sub sechestru și nu am niciodată, din zeci de cazuri, nu am primit un răspuns concret. Nu știm ce să credem. Sunt amenzi nesoluționate de ani de zile“, a adăugat directorul Direcției de Venituri Publice.

Un comentariu

  1. Directoareo altceva mai ști,decât să jecmănești oamenii,că să i ți iei tu salariul! Nu fie rușine deloc directoare coruptă și spagari.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*