Acasa / Actualitate / Deficiențe la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Constructorul este așteptat să remedieze problemele

Deficiențe la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Constructorul este așteptat să remedieze problemele

O serie de probleme au apărut la Sala Sporturilor din municipiul Târgu Jiu, iar Primăria a trimis o notificare Companiei Naționale de Investiții, care a finanțat lucrarea. Sala se află în perioada de garanție de doi ani.

„Contractul este încheiat între Compania Națională de Investiții și societatea din Olt. Am notificat Compania Națională de Investiții, pe baza adreselor trimise de la Direcția de Patrimoniu, să ia legătură cu firma constructoare și nu s-a transmis că în perioada imediat următoare se vor deplasa la Sala Sporturilor pentru a remedia deficiențele constatate. Noi am adus la cunoștință lucrurile care ne-au fuse la cunoștință de salariații primăriei. Interesul nostru este să rezolvăm toate probleme în perioada de garanție de 24 de luni“, a precizat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Apa se infiltrează prin acoperiș

Cele mai mari probleme au fost constate la acoperiș, prin care apa se infiltrează. „Este vorba de scurgeri, infiltrații prin acoperi, probleme cu preluarea apelor din zona unei canalizări“, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu. În cazul în care societatea constructoare nu va remedia deficiențele, aceasta nu va primi garanția de bună execuție. „Garanția de bună execuție care se reține după terminarea lucrărilor este constituită la Compania Națională de Investiții. Suma este destul de substanțială și ca să poată avea acces la acea sumă reținută, constructorul trebuie să-și remedieze toate deficiențe, în caz contrar garanție va fi folosită pentru remediere. Se va urmări modul în care s-au rezolvat problemele. Banii nu se vor debloca decât la recepția finală“, a mai menționat Marius Ionescu“.

Sala Sporturilor a fost inaugurată în primăvara anului trecut. Investiţia s-a ridicat la valoarea de două milioane de euro. Fondurile necesare au fost asigurate de către Compania Naţională de Investiţii, iar lucrările au fost executate de societatea „Primacons“ din Slatina. Lucrările de modernizare şi extindere au fost demarate în 2016 şi trebuiau să fie gata, conform proiectului iniţial, în acelaşi an. Sala a fost construită pe amplasamentul celei vechi din care s-au mai păstrat doar grinzile metalice. Capacitatea acesteia aproape că s-a dublat. Noua sală de sport are peste 1.200 de locuri pe scaune rabatabile, sala de conferinţe, tribună VIP cu peste 100 de locuri. Este dotată cu instalaţie de climatizare, de avertizare în cazul incendiilor şi de stingere a focului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*