5.6 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Actualitate Demersuri pentru aparatură

Demersuri pentru aparatură

- Advertisement -

După mai bine de o jumătate de an de când endoscopul şi colonoscopul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-au stricat, actuala conducere a unităţii medicale ia în calcul repararea sau chiar achiziţionarea altora noi. În acest moment, activitatea spitalului este periclitată din cauza lipsei aparaturii, dar şi a personalului medical, motiv pentru care s-au şi făcut primele demersuri pentru a scoate la concurs posturi de cadre medicale.

Pacienţii care au nevoie de investigaţii medicale la nivelul intestinelor sunt nevoiţi să plece în alte oraşe, chiar dacă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu există aparatura necesară efectuării acestor examene medicale. Asta, deoarece colonoscopul şi endoscopul unităţii medicale s-au defectat de peste şase luni, iar vechea conducere nu a făcut nimic în acest sens. Lipsa acestor două aparate imperios necesare într-un spital de urgenţă periclitează activitatea instituţiei, motiv pentru care reprezentanţii Spitalului Târgu-Jiu fac demersuri pentru a găsi soluţii. „Lipsurile sunt destul de mari. De exemplu, în acest moment avem două aparate stricate: un endoscop şi un colonoscop şi care periclitează oarecum activitatea spitalului pentru că pacienţii nu pot beneficia de aceste servicii şi vom lua măsurile necesare pentru a le repara sau a achiziţiona altele noi, acestea fiind imperios necesare în funcţionarea unui spital judeţean de urgenţă”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru.

Posturi scoase la concurs

Pentru că actul medical din cadrul Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu a avut de suferit, în ultima perioadă, nu doar din cauza lipsei aparaturii, ci şi din cauza exodului medicilor, conducerea unităţii medicale a şi făcut primele demersuri în cadrul întâlnirii cu ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pentru a scoate la concurs două posturi de medici, dar şi de asistenţi medicali. „Am luat hotărârea de a scoate la concurs două posturi de medici: un medic neurolog, un medic cardiolog şi mai multe posturi de asistenţi medicali şi doi angajaţi în compartimentul administrativ. Acestea au fost primele măsuri pe care am putut să le luăm în ceea ce priveşte personalul”, a mai spus Tătaru. Situaţia în care se află Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în prezent, nu este tocmai una bună. La nivelul unităţii medicale sunt necesare o serie de investiţii care s-au pus deja în discuţiile reprezentanţilor spitalului şi ai judeţului cu ministrul sănătăţii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente