spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăActualitateDepozitarea deșeurilor în groapa de gunoi din Târgu Jiu, autorizată la fiecare...

    Depozitarea deșeurilor în groapa de gunoi din Târgu Jiu, autorizată la fiecare șase luni

    Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor de Salubrizare (ADIS) Gorj este nevoită să solicite la fiecare șase luni Primăriei Târgu Jiu un aviz pentru depozitarea deșeurilor aduse din localitățile județului în groapa de gunoi de la Târgu Jiu. Primăria se află în proces cu o asociație a persoanelor care susțin că sunt afectate de poluarea de la depozitul de deșeuri, care contestă emiterea autorizației pentru deschiderea unei noi celule, iar, în cazul în care va avea câștig de cauză, depozitul de gunoi se va închide din nou.
    „Vrem să organizăm la nivelul asociației o licitație pentru desemnarea operatorului pe o perioadă mai mare de timp, dar nu putem să o organizăm din cauza a ceea se întâmplă în momentul de față la depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu. Potrivit legii, în caietul de sarcini trebuie să se indice clar unde trebuie duse deșeurile. În județ avem un singur depozit autorizat, iar Primăria Târgu Jiu ne dă aviz din șase în șase luni de zile să putem aduce deșeurile din județ. Este un lanț al slăbiciunilor. Este un proces pe rol între Primăria Târgu Jiu și cei care stau în zona din apropierea depozitului și nu se știe cum se va termina acest proces“, a spus Luis Popa, directorul Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Gorj, la o emisiune de la postul 1 Plus Tv

    „Probabil că vom ajunge ca sectorul 1 din București“

    Luis Popa spune că în cazul în care groapa de deșeuri va fi închisă, municipiul Târgu Jiu se va afla într-o situație dificilă: „Dacă se va ajunge la închiderea gropii, probabil că vom ajunge ca sectorul 1 din București. Legislația actuală nu îți dă voie să amenajezi un alt depozit de gunoi atâta timp cât la nivelul județului există un depozit, care este prins în planul Județean de Dezvoltare a Deșeurilor. La nivelul Consiliului Județean vrem să construim o stație TMB și de sortare, astfel încât tot gunoiul din județ să ajungă la acest centru integrat de management al deșeurilor, iar în urma sortării, o parte să meargă către valorificare, iar altă parte către ardere și doar o mică parte să mai ajungă în depozit“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: