Deputații Șarapatin și Weber vor pedepse mai blânde pentru infractori! Se află printre inițiatorii proiectului privind modificarea Codului Penal

4
102

Deputații PSD de Gorj Mihai Weber și Elvira Șarapatin, având profesiile de inginer și de profesor de educație fizică și sport, se numără printre inițiatorii propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Codului penal şi Codului de procedură penală. Modificările propuse sunt în favoarea infractorilor și se încurajează încălcarea legii.

Astfel, în propunerea legislativă susținută de mai mulți deputați PSD, printre care se numără și cei de Gorj, se menționează că cei care sunt condamnați la pedepse de până la trei ani de închisoare să execute pedeapsa la domiciliu. De asemenea, printre modificările propuse se află una care-l privește direct pe președintele PSD, Liviu Dragnea, judecat în prezent pentru abuz în serviciu. Astfel, propunerea vine să introducă un prag de 200.000 de euro pentru infracțiunile de abuz în serviciu. Prejudiciul sub această sumă nu se mai consideră infracțiune. De asemenea, luarea de mită pentru altul nu mai este infracțiune, la fel fiind considerat și pentru traficul de influență pentru o altă persoană.

O altă modificare importantă se referă la denunț: „Denunțul poate fi făcut în termen de șase luni de la data la care denunțătorul a aflat despre săvârșirea faptei, cu excepția infracțiunilor contra persoanei și a infracțiunilor contra securității naționale“, se propune în inițiativa legislativă.

Ce spune Weber despre modificările pe care le susține

Mihai Weber a fost scump la vorbă și nu a dorit să ofere prea multe lămuriri cu privire la propunerea legislativă capitală în privința modului în care se va împărți dreptate: „Acum sunt în vacanță și până când intrăm în sesiune…. Este un proiect legislativ ca oricare alt proiect, care suportă modificări și discuții. Nu comentez speculațiile care se fac cu privire la domnul Dragnea. Nu este făcută pentru asta. Sunt niște directive europene care trebuie transpuse. Sunt multe aspecte”.

Inițiatorii propunerii legislative sunt: Babuş Radu, Bălănescu Alexandru, Bontea Vlad, Bucura-Oprescu Simona, Căciulă Aurel, Căruceru Aida-Cristina, Cocoş Vasile, Cosma Andreea, Dinu Cristina-Elena, Georgescu Nicolae, Halici Nicuşor, Intotero Natalia-Elena, Itu Cornel, Lupaşcu Costel, Macovei Silviu Nicu, Matei Călin-Vasile-Andrei, Moagher Laura-Mihaela, Neaţă Eugen, Nosa Iuliu, Oteşanu Daniela, Paraschiv Rodica, Păle Dănuţ, Petric Octavian, Pleşoianu Liviu Ioan Adrian, Popa Ştefan-Ovidiu, Pop Andrei, Rădulescu Cătălin-Marian, Simion Lucian-Eduard, Spânu Ion, Stancu Florinel, Stativă Irinel Ioan, Suciu Matei, Şarapatin Elvira, Toma Ilie, Ursu Răzvan-Ion, Vasilică Radu Costin, Velcea Nicolae, Vîrză Mihăiţă, Weber Mihai.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here