Deszăpezire pe pofte la Gorj! Poliția îi amendează pe primari, prefectul Ciprian Florescu îi laudă

0
47

Deszăpezirea drumurilor din județul Gorj se face mai mult prin declarații. Asta au constat chiar polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, care s-au văzut nevoiți să-i amendeze pe primari pentru a-i scoate din birouri. Nu mai puțin de patru administratori de drumuri s-au ales cu amenzi de 58.000 de lei, pentru că nu au deszăpezit în mod corespunzător. Culmea, prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, îi felicită pe edili și le mulțumește pentru „responsabilitate și respect față de cetățean”.

Prefectul județului Gorj i-a scos din minți pe șoferi, după ce i-a lăudat pe administratorii de drumuri pentru felul în care și-au făcut datoria. Dacă pe drumurile naționale sau cele județene mai importante s-a circulat acceptabil, nu la fel au stat lucrurile în cazul celorlalte șosele din județ, semn că primarii au fost luați, din nou, pe nepregătite. „În ceea ce privește rețeaua rutieră, se circulă în condiții de iarnă. Am fost luni-noaptea în județ, în partea de sud și am monitorizat modul în care de derulează acțiunile de deszăpezire. Personal, consider că autoritățile și-au făcut datoria și chiar aș vrea să le mulțumesc tuturor primarilor care s-au implicat în aceste nopți și în aceste zile. Pe foarte mulți dintre ei i-am simțit mai mult decât implicați în toată această poveste, ceea ce dovedește responsabilitate și respect față de cetățean”, a declarat Ciprian Florescu.

Prefectul laudă, Poliția amendează

Prefectul a fost dat de gol chiar de către polițiștii orașului Turceni. În comunele din sudul județului, pe care Florescu spunea că le-a verificat și nu a identificat probleme, au fost, de fapt, cele mai mari nereguli. Potrivit reprezentanților IPJ Gorj, patru amenzi în valoare totală de 58.000 de lei au fost aplicate primăriilor Ionești, Brănești și Plopșoru, dar și de firmei Delta ACM care are în administrare un drum. Primarului din Brănești, Gheorghe Stoichițoiu, nu i-a venit să creadă că a fost amendat. „Am auzit că dă Poliția amenzi, pai cum să dai domne amendă, că facem treabă an de an, că avem drumurile deszăpezite? N-au cum, îi contest! Păi sunt cu echipa de luni de la ora 4 pe drum, am lucrat și noaptea. Nu am avut niciodată probleme cu deszăpezirea. Cică a sunat unu la 112. Păi comuna asta nu are primar? Noi lucrăm, cum să amendeze așa, fără proces verbal semnat? Văzui și eu în ziar și rămânsei surprins”, a declarat primarul din Brănești.

„S-a insistat pe zonele de pantă”

Ceva mai bine au stat lucrurile în ceea ce privește drumurile județene. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, spune că s-au făcut eforturi ca cei mici să ajungă la școli, iar angajații la serviciu. „Acțiunea de deszăpezire pe drumurile județene a început la ora 3 dimineața. S-a insistat pe zonele de pantă, în special Dobrița și zona Mătăsari, care aduceau lucrătorii către serviciu. Nu avem semnalate incidente. Avem echipe care verifică zonele cu potențial de risc și am ținut legătura cu primarii. Dacă se opresc precipitațiile, intervenim cu material antiderapant, astfel încât să nu avem probleme cu poleiul pe carosabil”, a explicat Cosmin Popescu.

Gorjul se află deja sub cod portocaliu de ger, iar meteorologii prognozează temperaturi de până la -22 de grade celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here