20.8 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 18, 2020
Acasă Actualitate Dezvăluiri incredibile din ancheta accidentului mortal de la Novaci. Modul halucinant în...

Dezvăluiri incredibile din ancheta accidentului mortal de la Novaci. Modul halucinant în care s-a apărat fiul președintei Judecătoriei

- Advertisement -

Mihai Dafinescu (25 de ani), fiul președintei Judecătoriei Novaci, care în urmă cu aproximativ o lună a accidentat mortal o femeie de 52 de ani, care se deplasa pe marginea drumului, după care a fugit de la locul accidentului, va mai sta după gratii 30 de zile. Judecătoria Sectorului 5 a prelungit mandatul de arestare preventivă. Soluția a fost contestată de apărătorii beizadelei.

Narcis Nădrag, avocatul familiei victimei, a făcut o serie de declarații la TV Târgu Jiu cu privire la modul în care s-a apărat Mihai Dafinescu, iar motivele invocate de acesta la audieri pentru că a fugit de la locul faptei și s-a ascuns acasă sunt incredibile: „La nivelul orașului Novaci era un caz problemă, așa cum sunt în multe localități persoane de acest fel. În ziua respectivă a fost văzut în timp ce conducea. (…) Dumnealui se duce liniștit acasă, pune capul pe pernă și spune că nu se trezește cu toată familia până dimineața la ora 8,00 când el cu toată familia a luat la cunoștință de tragedia produsă. Mașina are avarii. Parbrizul este spart foarte rău, oglinda smulsă, dar motivează că a trecut printr-o comunitate de țigani, iar mama a condamnat mulți dintre ei și a crezut că a aruncat cineva cu piatra.

Ne spune că toata noaptea a dormit și că nu știe nimic, în condițiile în care la 10 minute de la producerea accidentului, echipa de poliție merge la dumnealui acasă. Își ascunsese mașina în spatele casei și polițiștii au folosit cinci minute semnale acustice. (…) Apărătorii domnului Dafinescu sunt din Craiova. Dumnealui a declarat de fațadă că își cere scuze și că-i pare rău, că s-a trezit la ora 8,00, iar eu l-am întrebat cine i-a angajat apărătorii, care au intrat în curtea lui în jurul ora 8 și au ieșit la ora 8,15. Era imposibil să parcurgă  distanță de 140 de kilometri în 10 minute, dacă toată familia s-a trezit la ora 8. Declarația lui a fost o minciună de la cap la coadă“.

Martori și imagini care dovedesc că a consumat alcool

De asemenea, avocatul Nădrag spune că există declarațiile unor martori și imagini pe camerele de supraveghere video care arată că Mihai Dafinescu a consumat alcool în ziua producerii accidentului: „Avem declarații de martor și camere de luat vederi care îl arată în ziua respectivă consumând alcool. Dacă era vorba de un copil liniștit, atunci se putea vorbi de o întâmplare, dar este vorba aici de altceva, de comportamentul acestui tânăr de-al lungul timpului, de atitudinea sfidătoare față de membri comunități, și se atrage astfel oprobiul public“.

Cercetarea penală se face sub îndrumarea Parchetului de pe lângă În alta Curte de Casație și Justiție. Mihai Dafinescu este cercetat pentru omor din culpă, fugă de la locul accidentului și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Victima mai avea 25-30 de metri până acasă

Victima a fost spulberată chiar în apropierea locuinței. „Mai aveau 25-30 de metri până la domiciliu. Copilul a mers la unchiul său, care locuia în apropiere, iar acesta a venit și i-a luat pulsul femeii, iar aceasta era decedată“, a mai spus avocatul.

Polițiștii au mers la locuința judecătoarei, dar nu a ieșit nimeni, deși au folosit semnalele acustice ale mașinilor. O lege le interzice să intre în locuința unui magistrat fără un aviz de la CSM.

Faptele de care mai este acuzat Mihai Dafinescu

Constantin Dumitru, fratele victimei, a povestit la TV Târgu Jiu că Mihai Dafinescu sfida pe toată lumea: „În orașul Novaci, Mihai Dafinescu sfida pe toată lumea, indiferent de cine era. Și în noaptea accidentului, polițiștii din Novaci l-au urmărit pentru că se plimba din bar în bar, dar punea pe altcineva la volan. Are multe amenzi primite. La Crasna, un echipaj de poliție a fost scuipat. Nu avea nimeni ce să-i facă“.

Potrivit avocatului Narcis Nădrag, Dafinescu junior are numeroase amenzi primite care sunt contestate pe rolul altor instanțe de judecată. De asemenea, acesta a fost acuzat și cercetat penal de ultraj, într-un scandal produs în comuna Crasna. Un echipaj de poliție a fost agresat de acesta, dar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu se emite Ordonanța de clasare. Se constată existența faptei, dar se consideră că nu reprezintă un pericol social, astfel că a primit 150 de zile de muncă în folosul comunității. Cauza ajunge la Judecătoria Târgu Cărbunești, pentru confirmare, unde un magistrat constată inexistența faptei.
De asemenea, Mihai Dafinescu a fost acuzat de fosta sa iubită de viol și violare de domiciliu, dar între părți a intervenit apoi împăcarea.

„Este ca și copilul meu“

Constantin Dumitru a mai povestit că a fost contactat de tatăl lui Mihai Dafinescu: „Am fost suna după șase zile de tatăl lui Mihai Dafinescu. «Vino să ne înțelegem“! Nu am realizat prima dată cine este. A venit la mine, să nu-i pătez imaginea soției, pentru că nu are nicio vină, dar din punctul meu de vedere ei au cea mai mare vină, pentru că nu au știut să-l educe pe băiat, l-au apărat și protejat mereu. Ei cred că pot rezolva cu bani orice, dar eu niciodată nu pot să vând moartea surorii mele. Nu vreau decât să se facă dreptate“.

Fiul victimei se află în prezent la familia fratelui și încearcă să-și revină în urma șocului suferit. „Starea copilului este acceptabilă. L-am luat la mine. Eu mai am doi băieți gemeni de aceeași vârstă. Este ca și copilul meu. Eu cu frații mei și sora mea am trăit în înțelegere și într-o familie strânsă. Are tot sprijinul nostru“, a precizat Constantin Dumitru.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Clopoțelul va suna diferit anul acesta

14 septembrie, prima zi de școală pentru mulți prichindei și prima zi din acest an școlar pentru mulți alții care deja au experimentat tot...

Mircea Suchici la Târgu Jiu, în concertul Orchestrei de Cameră ″Lyra Gorjului″

Consiliul Județean Gorj și Școala Populară de Artă Târgu Jiu invită pe toți iubitorii muzicii clasice joi, 25 octombrie 2018, la Muzeul Județean Gorj...

Alexandru Ilie, teolog: Să nu credeți in magia alba!

“Să nu mergeți la femeile care au Biblia, icoane și crucea pe masă, nici la bioenergeticieni, parapshihologi, preoți...

Luptător american celebru, impresionat de imaginile cu fata bătută din Târgu Jiu. Vrea s-o ajute

Un cunoscut luptător din UFC a distribuit pe conturile sale de Twitter și Instagram filmulețul cu fata în vârstă de 13 ani, din Târgu...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini