Acasa / Actualitate / Diferență de viziune dintre Capotă și Cosmin Popescu

Diferență de viziune dintre Capotă și Cosmin Popescu

Țelurile noului manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Gigel Capotă, cu privire la modul de administrare a unității nu coincid cu cele ale șefului județului. Dacă în concepția lui Capotă, prioritatea o reprezintă o nouă organizare a structurii de paturi, dar și modernizarea secțiilor de ginecologie și neonatologie, Cosmin Popescu consideră cu trebuie în primul rând finalizate proiectele demarate: „Principala sarcină este de a duce la bun sfârșit proiectele cu finanțare proprie și cu finanțare europeană, pentru că deja este transmis în sistemul de achiziții publice proiectarea pentru reabilitarea termoenergetică a locației din strada Tudor Vladimirescu și, de asemenea, am avut, săptămâna trecută, vizita în teren a experților independenți, iar concluzia a fost pozitivă astfel încât sperăm să semnăm cât mai repede contractul de finanțare pentru reabilitarea unității de primiri urgențe. Este nevoie de coordonarea acestor proiecte pentru că lucrările trebuie realizate în același timp pentru a nu interveni de două ori într-o locație, iar acest lucru poate să afecteze pacienții și cursul firesc al activității“.

Instrumentarul medical va fi înnoit

Cosmin Popescu a mai precizat că instrumentarul medical a început să fie înnoit: „De săptămâna trecută a început să vină prima parte a instrumentarului medical pentru anumite secții. Din păcate, la prima procedură am avut doar o singură ofertă parțială, iar acum se repetă. Sper ca până în decembrie tot instrumentarul medical care a fost propus de șefii de secție și de toți medicii din spital să fie noi. Cu siguranță, suma de 1,7 milioane de lei care a fost alocată pentru această achiziție va fi folosită“.

Trei secții ale Spitalului Județean de Urgență vor fi modernizate: „Pe data de 26 august este termenul final pentru depunerea a ofertelor de întocmirea a proiectului tehnic, întrucât am realizat în cele din urmă documentația de achiziție publică pentru cele trei secții: Cardiologie, Obstetrică-Ginecologie și Endocrinologie. Termenul pentru realizarea proiectului termic este de 30 de zile și imediat vom demara lucrările de achiziție pentru modernizarea celor trei secții“.

2 comentarii

  1. Popescu vrea sa își securizeze afacerile nu va e clar?Capota e prea versat și mai știe și carte așa ca tot el e cel care decide.Popescu la alegeri mai ia președinte o laie

    • De unde sa stie carte ? Poate justifica afacerile la negru cu balastiera de la Alimpesti si nuntile organizate la negru fara nici un fel de factura .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*