Director Polaris: ”Problema este aproape rezolvată. Se lucrează intens!”

0
182
Societatea Polaris Mediu, operatorul depozitului ecologic, a început să ia măsurile necesare pentru a elimina mirosul emanat de acest deponeu, iar problema este aproape rezolvată. Directorul societății, Marius Bălan, ne-a precizat că în urmă cu câteva zile a fost adusă încă o stație de epurare, pe lângă cea existentă, dar și biofiltre ce au fost montate pe celula numărul 1.
„În această perioadă s-a lucrat pe celula 1, celulă care în acest moment este închisă. S-au montat mai multe biofiltre ce vor ajuta la eliminarea mirosului degajat. În același timp, a fost adusă o nouă stație de epurare pentru levigat, pe lângă cea existentă în depozit, aceasta având o capacitate de epurare de 160 mc/zi. Practic prin aducerea acestei stații am dublat capacitatea de epurare la 320 de mc/zi. În paralel se lucrează și la captarea gazelor care sunt emanate în urma tratării levigatului, de către cele două stații, și trecerea acestuia printr-un biofiltru”, ne-a precizat Marius Bălan.
În urmă cu aproximativ o săptămână operatorul depozitului ecologic și-a luat angajamentul, cu termene clare, că în cel mai scurt timp va rezolva problema mirosului, aspect la care se lucrează în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here