Directorii de școli, puși să dea explicații Corpului de control al ministrului în scandalul sporurilor

4
58

ISJ GorjDirectorii școlilor din județ se întâlnesc astăzi cu oficialii din Ministerul Educației. Scandalul sporului de condiții vătămătoare, care i-a ținut pe dascăli zile în șir fără salarii, a ajuns până la București, iar Corpul de control al ministrului se află deja la Târgu Jiu. Șefii unităților de învățământ au pregătit munți de documente justificative și speră să fie ultima lună când salariile profesorilor întârzie din motiv că statele de plată nu sunt validate de conducerea ISJ Gorj.

Telenovela sporurilor din învățământul gorjean ar putea lua sfârșit. Salariile profesorilor au întârziat de nenumărate ori pe motiv că șefii ISJ refuză validarea documentelor financiare, însă, în cele din urmă, toată lumea își primea salariul. Verificările dispuse chiar de ministrul Educației sunt în toi, iar astăzi a venit rândul directorilor de școli să își susțină cauza la sediul Inspectoratului Școlar. „Inspectorul general a validat statele de personal și de plată în forma inițială, cu sporul inclus. Acum dacă spui că sporul e ilegal dar îl validezi, nu mai înțeleg nimic. Nu știu care sunt motivele. Probabil vor să vadă documentele justificative. Noi am trimis o petiție la minister și am cerut un răspuns cât mai urgent privind legalitatea acordării sau neacordării acestui spor”, a explicat Aurel Popescu, directorul școlii Alexandru Ștefulescu din Târgu Jiu.

„Nu vrem drepturi necuvenite”

Directorul liceului din Bâlteni spune și el că s-a săturat de toată presiunea pusă pe umerii celor care conduc unitățile de învățământ și speră într-o rezolvare cât mai rapidă. „Ne-au cerut să prezentăm niște documente. Le-am mai adus cu noi de două-trei ori. Nu se uită nimeni pe ele. Avem tot ce ne cer și consider că este legal sporul de condiții vătămătoare, ba chiar ar merita să îl ia mai mulți oameni. Nu putem să tăiem sporul ilegal. Să trimită organe de control peste noi, că și așa domnul inspector general ne tot amenință că ne dă pe mâna procurorilor, la Curtea de Conturi, peste tot. Să trimită organele să verifice. Nu vrem să luăm drepturi necuvenite”, a declarat Constantin Diaconescu.

Inspectorul general Ion Ișfan bate acum în retragere și spune că decizia ce urmează a fi luată de șefii din minister va fi aplicată în mod unitar în toate școlile județului. „Eu doar le-am transmis domnilor directori să vină la întâlnirea cu Corpul de control. La fel cum am mai spus, dacă acest spor e legal, trebuie să îl ia toată lumea, dacă nu e legal, să nu ia nimeni. Sunt 17 școli în care se ia spor de calculator și 100 în care nu se primește”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here