Acasa / Actualitate / Discursul lui Călinoiu i-a plictisit pe reprezentanţii Guvernului

Discursul lui Călinoiu i-a plictisit pe reprezentanţii Guvernului

Premierul Emil Boc a asistat cu plictiseală la semnarea proiectului privind „Sistemului integrat de salvare montană a judeţului Gorj”. Nici discursul preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu nu i-a captat preşedintelui PDL atenţia, care era preocupat să-şi susţină discursul, cât mai repede pentru a putea pleca spre Severin.

Deşi a fost aşteptată de autorităţile judeţene, Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea nu a participat la semnarea proiectului privind „Sistemului integrat de salvare montană a judeţului Gorj”, locul acesteia fiind luat de Secretarul de Stat, Răzvan Munteanu, de Ministrul de Interne, Traian Igaş şi premierul, Emil Boc. În discursul ţinut, în faţa premierului, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu a pus accent pe importanţa colaborării dintre autorităţile centrale şi cele locale, în interesul cetăţeanului „proiectele depăşesc capacitatea de finanţare, lucru ce demonstrează că s-a îndeplinit obligaţia de a accesa fonduri nerambursabile”. Călinoiu nu a omis să-i reamintească premierului despre potenţialul economic şi cel turistic al Gorjului, în care a prezentat realizările făcute pe această linie, de la drumul naţional de la Rânca până la domeniul schiabil. În tot acest timp, Boc şi-a găsit ca preocupare telefonul mobil iar Igaş admira pictura de pe tavan, totul în semn de plictiseală şi lipsă de interes. Problemele întâmpinate cu DN 66 au fost prezentate, ca o rugăminte a lui Călinoiu către Boc, de a rezolva cât mai repede această situaţie. Spre dezamăgirea tuturor, tot ce a putut spune premierul este faptul că „am discutat despre acest drum, care are finanţare”, însă nu s-a specificat şi când se va termina execuţia lui.

Boc a adus critici la adresa primarilor

Cu o apreciere la adresa eforturilor depuse pentru implementarea proiectelor, premierul Emil Boc a recunoscut faptul că sunt mult mai multe proiecte depuse decât capacitatea de finanţare. Cuvintele de laudă au fost urmate de criti guvernamentale în cadrul cărora Boc a menţionat faptul că „românii nu ştiu să implementeze proiecte. Cred că trebuie să facem paşi pentru a impulsiona acest proces, de implementare”. O altă observaţie făcută de Boc a privit şi faptul că autorităţile locale nu au contractat credite bancare pentru investiţiile pe care nu le pot finanţa, chiar dacă au puse la dispoziţie de către Guvern garanţii de stat. Parteneriatele public-private, încheiate, reprezintă în opinia lui Boc o altă posibilitate de dezvoltare locală şi atragere de investitori.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*