spot_img
11 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăActualitateDistracţii fatale prin apelurile false la 112

    Distracţii fatale prin apelurile false la 112

    Apelurile false, formate pe Numărul de Urgenţă 112 pot conduce la tragedii, pentru cei care chiar au vieţile puse în pericol. De asemenea, cei care se joacă şi trimit echipaje fie ale pompierilor fie ale Poliţiei sau Ambulanţei, dau dovadă de teribilism şi inconştienţă, doar pentru distracţia lor. Şi la noi în judeţul Gorj au fost înregistrate numeroase apeluri false, în urma cărora au fost puse în mişcare echipajele care trebuie să intervină.

    Un apel pe 112 fals poate priva de ajutorul echipajelor de intervenţie pe cei care se află la necaz. Un exemplu vine din partea pompierilor gorjeni, care au avut patru alarme false la care au răspuns, punând în mişcare autospecialele cu apă şi spumă, pentru ca ajungând la faţa locului să realizeze că cineva a fost doar pus pe glume. Între timp, alte persoane puteau arde de vii, pentru că pompierii erau trimişi la apeluri false. Apelantul nu a conştientizat însă ce consecinţe ar putea avea punerea în mişcare a echipajelor de intervenţie. „Am avut patru apeluri pe 112 false la care au fost puse în mişcare echipaje şi autospeciale pentru intervenţii. Noi trebuie să dăm curs tuturor apelurilor, pentru că nu ştim dacă este sau nu real. Pe lângă faptul că există costuri prin punerea în mişcare a echipajelor de intervenţie, vorbim de faptul că pot fi privaţi de ajutorul nostru alte persoane care au nevoie reală de ajutorul nostru. Pot exista pierderi de vieţi, dacă vorbim de incendii unde sunt persoane prinse în case”, explică Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

    Pierderi de vieţi, dintr-o joacă

    Şi apelurile false către alte instituţii menite să vegheze la siguranţa cetăţeanului pot avea consecinţe nefaste. Pot muri oameni, care cer ajutorul ambulanţelor care nu ajung la timp pentru să chemate la intervenţii în urma apelurilor false, victimele accidentelor de circulaţie care ar avea şanse să supravieţuiască ar putea să moară, dacă cineva se distrează prin apelarea în fals a apelului 112 şi cheamă în diferite locuri ambulanţele doar să se bucure de reuşita glumei făcute. Şi echipajele Poliţiei care sunt chemate să prindă hoţi inexistenţi, ar putea rata alte intervenţii, dacă în acelaşi timp apelurile reale nu pot fi onorate. „Cei care apelează în fals trebuie să ştie că riscă amenzi de până la o mie de lei. Numai în luna decembrie a anului trecut Poliţia a înregistrat 135 de cazuri unde nu exista o stare de urgenţă, iar cei care au solicitat prezenţa Poliţiei au fost sancţionaţi”, a declarat Daniel Ionuţ Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Ce nu ştiu cei care încă îşi permit să pună degeaba pe drumuri echipajele de intervenţie, este faptul că dacă sunt prinşi, aceştia, riscă amenzi de până la 1.000 de lei.

    Vezi video

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: