Acasa / Actualitate / Doar 50 de participanți la protestul #rezist din Piața Prefecturii

Doar 50 de participanți la protestul #rezist din Piața Prefecturii

Un miting sub deviza #rezist s-a desfășurat aseară în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Aproximativ 50 de persoane au participat la acțiunea de protest împotriva PSD și a modificărilor legilor justiției și Codului Penal, cu toate că organizatorii mizau pe prezența a aproximativ 300 de persoane.

Inițiatorul manifestației este Alin Miron Stănescu, un tânăr din Peștișani, care muncește de 11 ani în Italia ca bucătar. Acesta este cel care se ocupă de mișcarea #rezist din Milano. Alin Miron Stănescu „Facem parte din grupul #rezist Milano. Ideea protestului a plecat de pe Facebook. Am văzut că oamenii încep să confirme prezența și am început să intru în contact cu mai multe persoane pe Facebook. A venit cineva și a luat autorizația de la primărie. Luptăm împotriva modificărilor legilor justiției și Codului Penal și că acest guvern vrea să ne scoată din Europa. Sunt foarte mulți penali în acest guvern, inclusiv Liviu Dragnea, și vrem ca aceste persoane să nu mai ocupe funcții publice. Strângem semnături pentru această inițiativă. Sunt mulțumit de numărul de participanți. E mai mupt decât nimic. Târgu Jiiul nu este obișnuit cu proteste de acest fel. Am discutat cu prieteni care se tem, pentru că au anumite afaceri“.

Și pensionarii au participat la miting

Unii participanți s-au arătat dezamăgiți de numărul mic de participanți la protest: „Nu mai vrem penal i în conducerea țării. Am aflat de protest de pe Facebook. Sunt dezamăgit că numărul mic de participanți. Oamenii se tem să iasă în stradă. O să particip și la mitingul de la București. Eu sunt pensionar, dar nu fac parte din rândurile pupătorilor de moaște“. Protestul a fost autorizat să se desfășoare pe timpul a trei ore. În Piața Prefecturii au fost prezenți și câțiva jandarmi.

 
 
 
 
 
 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*