30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăActualitateDoi ani de închisoare pentru furtul de apă!

Doi ani de închisoare pentru furtul de apă!

Trucurile de păcălire a apometrelor nu sunt o raritate in municipiul Târgu Jiu. Numărul celor care apelează la astfel de metode pentru a scuti câţiva lei la factură nu este mic. Managerul Aparegio Gorj, Traian Pătrăşcoiu, anunţă că nu va mai închide ochii, iar cei care sunt prinşi pe picior greşit vor fi daţi pe mâna poliţiei. Acesta anunţă că în urmă cu foarte puţin timp a făcut câteva demersuri în acest sens. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la câteva furturi de pe raza municipiului, iar hoţii de apă urmează să fie pedepsiţi.

Verificările sistematice ale reprezentanţilor Aparegio Gorj arată că încă există încercări de păcălire a consumului de apă. Nici după înştiinţările din trecut târgujienii nu renunţă la obiceiul de a fura apă, scutind în acest fel câţiva lei la plata facturilor. Ceea ce trebuie să aibă aceştia în vedere este faptul că, dacă vor fi prinşi, riscă să primească până la doi ani de închisoare. Chiar în urmă cu puţin timp au fost cazuri în care persoanele care au încercat să fure apă au fost depistate de reprezentanţii Aparegio şi predate poliţiei.

,,Am găsit şi oameni care au furat apă, le-am făcut documentele care trebuiesc făcute şi am înaintat la poliţie pentru cercetare. Deci sunt şi asemenea cazuri şi nu vom mai trece cu vederea nimic, deoarece pierderile de apă la nivelul municipiului Târgu Jiu sunt foarte mari”, a precizat Traian Pătrăşcoiu, directorul Aparegio Gorj.

Traian Pătrăşcoiu apelează şi la cetăţenii care locuiesc la casă. Aceştia sunt sfătuiţi să meargă la sediul instituţiei pentru a încheia contractul cu operatorul. În caz contrar, vor fi trecuţi pe lista hoţilor de apă. ,,Mai avem probleme cu consumatorii individuali de la case care nu vin să îşi declare consumul de apă. Pe această cale le solicit să se prezinte la operatori să încheie contract cu operatoriul pentru că riscurile sunt foarte mari să fie găsiţi de către colegii şi colaboratorii mei consumând apă, iar consumul de apă fără forme legale este penal şi se pedepseşte cu închisoare de doi ani de zile. Nu mai este indicatorul de amendă, a fost înlocuit cu pedeapsa închisorii încă din noiembrie2016. ” a precizat Traian Pătrăşcoiu, managerul Aparegio Gorj.

Vizate sunt şi spălătoriile auto, care reprezintă o adevărată problemă pentru furnizorul de apă. ,,Cei care au spălătorii auto în oraş sunt rugaţi să îşi facă contorizare pe puţurile proprii, pentru că toată apa care se consumă din aceste puţuri se duce în canalizarea oraşului şi se epureaza prin staţia de epurare a oraşului Târgu Jiu. Pentru aceasta ei trebuie să aibă un contor care trebuie să fie sigilat de către Apele Române şi de către Aparegio Gorj. Sper să mă înţeleagă. O să vin cu nişte informări pentru spălătorii, să le aducem la cunoştinţă aceste lucruri. Îi rog să intre în legalitate”, a declarat Traian Pătrăşcoiu, managerul Aparegio Gorj.

În perioada următoare, reprezentanţii Aparegio Gorj vor continua controalele.

Aparegio anunță întreruperea furnizării apei potabile

0
APAREGIO GORJ SA- CED Târgu Jiu, anunță întreruperea furnizării apei potabile, în data de 29.06.2022...

Ce obiectiv are CSM Târgu Jiu în primul an de Liga Florilor

0
  CSM Târgu-Jiu și-a stabilit obiectivul pentru echipa de handbal feminin, în primul sezon în Liga...

UK: Șoferii pot fi închiși pe viață, pentru accidente mortale

0
Șoferii care provoacă accidente mortale ar putea primi condamnări pe viață, potrivit noii legislații din...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!