29 C
Târgu Jiu
luni, august 3, 2020
Acasă Actualitate Doi elevi din Bâlteni, de la agonie la extaz. Notele lor au...

Doi elevi din Bâlteni, de la agonie la extaz. Notele lor au crescut de 2.25 la 7.90 și de la 6 la 10

- Advertisement -

Doi dintre cei mai buni elevi din localitatea Bâlteni au trăit un adevărat șoc atunci când au văzut prima dată notele primite la Matematică. O elevă a fost notată cu 6, iar colegul ei cu 2,25. Au făcut contestație și surpriza a fost de proporții. Lucrarea de 6 a devenit de 10, iar cea de 2,25 a fost notată cu 7,90.

Eleva are acum una dintre cele mai mari medii din județ de la Evaluarea Națională, după ce la Limba și Literatura Română a fost notată cu 9,80. Ea a avut nevoie de medicamente pentru a depăși momentul. „Fetița chiar a avut un șoc și părinții i-au dat pastile de calmare. Din câte am înțeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetița la contestații și mi-a spus că a făcut absolut tot și că nu are cum să ia mai puțin de 10. Are cea mai mare medie acum din tot Centrul de evaluare al localității Bâlteni. A primit 9,80 la Limba și Literatura Română și media generală este de 9,90“, a mai precizat Constantin Deaconescu, directorul Liceului Bâlteni, căruia îi este arondată Școala Gimnazială din satul Peșteana Jiu.

„I-aș da afară din învățământ“

Profesorul Constantin Deaconescu nu înțelege cum s-a putut comite o asemenea eroare la Matematică: „A fost o diferență neacceptat de mare și nu pot să realizez cum a fost posibil să se întâmple așa ceva. Dacă era vorba de o lucrare la Limba și Literatura Română, aș mai fi înțeles, pentru că un punct ține de interpretare la subiectul de eseu, dar la matematică nu ai cum să greșești în acest fel. Ori au dorit, ori… o altă eroare. Se verifică și când se bagă în calculator, că poate s-a greșit atunci când s-a băgat nota și o pui la altcineva. Dar nu ai cum să pui din greșeală, pentru că sunt chei de control. Eu i-aș da afară din învățământ, dacă ar depinde de mine. Lucrările s-au corectat în alt județ“.

Părinții elevilor care au susținut Evaluarea Națională la Bâlteni au fost revoltați ca urmare a acestei situații și au amenințat că vor face o petiție la Ministerul Educației Naționale.

Profesorii cu erori în corectarea lucrărilor, cercetați

Lucrările elevilor din Gorj au fost corectate de către profesori din județul Dolj.  Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a spus că Inspectoratul Școlar Județean Dolj va efectua cercetările în privința profesorilor corectori care au avut depășiri de peste 1,5 puncte în urma recorectării lucrărilor.

Potrivit legislației actuale, în cazul în care se constată diferenţe mai mari de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între notele acordate iniţial şi notele obţinute la contestaţii, inspectoratele şcolare analizează situaţia, pentru a stabili cauzele şi eventualii vinovaţi pentru aceste situaţii, iar eventualele sancțiuni sunt luate în considerare la acordarea calificativului anual și, de asemenea, ar putea să li se interzică dreptul de a participa la examenele viitoare.

- Advertisement -

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Dan Ilie Morega: „Am ținut la pieptul meu un șarpe…Marcel Romanescu și-a dovedit adevărata lipsă de caracter și este doar pe interes!”

Dan Ilie Morega, președintele „Institutului de Analiză, Investigații Publice și Politice”, îl critică în termeni foarte duri pe Marcel Romanescu, primarul Municipiului Târgu Jiu,...

De ce Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu?

Numele meu este Lazăr Elena Manuela, am urmat  cursurile facultății de Drept  din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși’’ din Târgu-Jiu iar în prezent am fost...

Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii în vederea derulării investiției în valoare...

Tragedie într-o familie din Motru. Tată și fiică, decedați într-un accident pe „centura“ Craiovei

Un bărbat în vârstă de 41 de ani și fiica lui de șase ani, din municipiul Motru, au decedat în această dimineață într-un accident...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini