Doi localnici din Slivilești vor să-l reclame penal pe primar pentru că le-a tăiat ajutoarele sociale

0
63

Doi localnici, soţ şi soţie, din comuna Slivileşti, vor să-l dea în judecată pe primarul localităţii pentru că le-a sistat ajutoarele sociale.

Primarul Sorin Bucurescu motivează că a luat această decizie pentru că cei doi sunt leneși și nu efectuează zilele de muncă în folosul comunității: „Nu se poate aşa ceva. Am ajuns să ne rugăm de ei să vină la lucru, pentru a face te miri ce, pentru că doar nu-i punem să facă mare lucru. Eu ştiu că sunt unii amărâţi, dar nu poţi să nu faci absolut nimic. Sunt foarte leneşi. Eu nu sunt unul din acei primari să am sute de beneficiari de ajutor social. Eu am 38 de persoane care primesc ajutorul social. La mine este clar, cine munceşte, cine nu munceşte, sănătate. Nu zice nimeni să faci oră cu oră şi zi cu zi, dar nici să ignori pe toată lumea că tu nu vrei“.

Primarul a mai fost reclamat la Inspecția Socială

Cei doi beneficiari de ajutor social l-au reclamat pe edil, în prima fază, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj. „Le-am tăiat ajutoarele sociale şi s-au dus la Inspecţia Socială de la Târgu Jiu. Încerca o doamnă de acolo să o convingă pe angajata de la primărie că nici nu sunt vinovaţi şi să-i ţin aşa. Au venit la primărie, au ţipat şi au spus că mă reclamă la parchet. Probabil că au depus plângeri. Dacă mă cheamă să dau declaraţii, mă duc şi le explic“, a mai spus Sorin Bucurescu.

Cele două persoane primeau aproximativ 300 de lei pe lună sub formă de ajutor social.

Localnicii nu vor să se angajeze

Primarul spune că sunt firme de construcție care caută să angajeze salariați, dar nu găsesc: „Este o firmă din Turceni care lucrează la modernizarea unui drum, la pavele, la trotuare şi are nevoie de forţă de muncă, dar nu a găsit măcar un om să lucreze. Mai este o firmă care construieşte o grădiniţă şi, la fel, are nevoie de angajaţi. Se lucrează în toată localitatea şi, dacă vrei să găseşti oameni, să lucreze nu ai de unde să iei“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here