Doina Gorjului DANSEAZĂ la Varșovia! Vezi ce fac acolo artiștii

0
39

Consiliul Județean Gorj va participa la Târgul de Turism de la Varșovia, acolo unde va fi în calitate de Regiune parteneră în standul României alături de Negrești-Oaș. La Varșovia, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” va prezenta un program de dansuri gorjenești, precum și obiceiurile de iarnă din județul nostru.

CJ promovează Gorjul la Târgul de Turism al RomânieiTârgul Internațional de Turism TT Warsaw va avea loc în perioada 24-26 noiembrie, în Varșovia/Polonia. La ediția din acest an, România este ţară parteneră a evenimentului expozițional internațional, Gorjul urmând a prezenta obiceiurile și tradițiile românești, precum și obiectivele de interes turistic ale județului. La Varșovia, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” va prezenta un program de dansuri gorjenești, precum și obiceiurile de iarnă din județul nostru. Meșteșugurile populare vor fi exemplificate prin activități demonstrative și expoziții realizate de șase meșteri, atât din cadrul Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, cât și din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

De asemenea, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” va prezenta zonele și obiectivele turistice de pe raza județului, au transmis reprezentanții CJ Gorj. „Județul Gorj deține o largă paletă de obiective turistice reprezentative pe harta turistică națională, cel mai impresionant fiind Ansamblul Monumental Calea Eroilor realizat de sculptorul Constantin Brâncuși, precum și una dintre cele mai solide moșteniri culturale din Regiunea Oltenia prin prisma tradițiilor, obiceiurilor și istoriei acestor meleaguri. Participarea României în calitate de țară parteneră ne oferă posibilitatea de a mări impactul promovării turistice pe această piață, de a crea noi oportunități de colaborare între operatorii români și cei polonezi dar și de a prezenta regiunile și atracțiile turistice specifice fiecărei zone în parte”, a spus Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here