Acasa / Actualitate / Dosarul lui Greblă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost amânat

Dosarul lui Greblă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost amânat

Dosarele mai multor inculpați „de lux“ printre care se află și Toni Greblă, fost prefect de Gorj și ex-judecător la Curtea Constituțională, au fost amânate pentru luna ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Măsura a fost luată pentru 25 de dosare aflate pe rolul completelor de 5 judecători. Printre inculpații din acestea se mai numără Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiţă, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc şi Tudor Chiuariu.

Judecătorii din completul de 5 penal au declarat că vor acorda un termen administrativ pentru data de 14 ianuarie, având în vedere decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus suspendarea tragerii la sorţi a noilor complete de cinci judecători. Curtea Supremă a anunţat, săptămâna trecută, că există un blocaj în funcţionarea completelor de cinci judecători, care nu-şi pot desfăşura activitatea.

Ce dosare au fost amânate

A fost amânat dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvărşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. Pe aceeași listă se mai află și dosarul „Rovinari – Turceni” în care este inculpat în care fostul premier Victor Ponta, dar și Laurențiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia. Ponta a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*