Dosarul pentru aparatura de înregistrare din biroul lui Ciurel va fi trimis la Parchet

1
14

A trecut mai bine de jumătate de an, de când în biroul fostului manager al Complexului Energetic Oltenia a fost găsită aparatură de înregistrare. Poliţia a anunţat că a fost deschis un dosar in rem în acest caz, iar acum, neoficial, poliţiştii spun că va fi trimis la parchet.

ciurel-1

Cercetările se fac in rem, de precizat este însă că a fost comandată o expertiză pentru a se constata dacă aparatura era deţinută legal şi dacă a fost folosită. Mai exact dacă a fost adusă atingere vieţii private a vreunei persoane. „Reprezentanţii IPJ Gorj au întocmit dosar penal în rem pentru articolul 226 alineatul 5 din Codul Penal,” spuneau reprezentanţii IPJ Gorj în februarie, când aparatura a fost descoperită. Acest articol prevede „Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani,” conform Codului Penal.

Ciurel a povestit de unde avea aparatura

Laurenţiu Ciurel a recunoscut atunci pentru România TV, cu seninătate, că deţinea aparatura pentru că era director la cea mai mare companie din ţară. „Domne, este un aparat pe care mi l-a adus cineva de sărbători, un prieten, şi care a spus că reacţionează dacă sunt microfoane în birou, dacă sunt urmărit. Care e problema? Până la urmă eram director la cea mai mare companie din ţară. Puteai să bănuieşti că ţi se poate întâmpla aşa ceva”, a spus Laurenţiu Ciurel.

Aparatura din biroul lui Laurenţiu Ciurel a fost descoperită anul acesta, în luna februarie. În decembrie 2015 a fost destituit din funcţie, dar a refuzat să părărsească biroul. Din acest motiv, conducerea de atunci a decis să formeze o comisie la nivelul CEO care să evacueze biroul acestuia. Toate obiectele din birou au fost inventariate şi puse în cutii, iar aparatura de înregistrare a fost predată poliţiei. Au fost găsite mai multe stikuri, dar şi o cameră de înregistrare care era încorporată într- un ceas conectat la lap- topul care se afla pe biroul lui Ciurel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here