Drum județean, reabilitat cu bani împrumutați

0
43

Reabilitează un drum județean cu bani împrumutați. Șeful județului susține că ia în calcul o astfel de variantă după ce Guvernul a lăsat fără bani Consiliul Județean. Cosmin Popescu vrea ca Gorjul să se prezinte impecabil în 2021 când va avea loc Anul Tudor Vladimirescu, așa că investițiile de pe raza comunei Padeș necesită obținerea unor fonduri suplimentare.

Cu un buget încă neaprobat, președintele Consiliului Județean și-a creionat, în mare parte, modul în care vor fi cheltuiți banii în 2020, în județul Gorj. Acesta va merge în fața consilierilor județeni cu o propunere care vizează investiții atât în domeniul medical cât și infrastructură. „Bugetul este mic, foarte mic,  insuficient. Dacă vorbim de modul în care guvernul Orban a aprobat bugetele în toate județele din România putem spune că a făcut-o într-un mod captiv, astfel încât începând cu lunile iulie-august să ne adresăm cu solicitări de rectificări bugetare pentru că pune în pericol un sistem important, cel de protecție socială. În primul semestru partea de funcționare a DGASPC va fi asigurate și banii din excedentul pe anul trecut îi vom direcționa spre un proiect important pentru domeniul sănătății. Vom propune încă trei secții care să fie reabilitate începând cu a doua jumătate a acestui an: secție de Medicală I, secția de Gastroenterologie și secția de Neonatologie”, a declarat Cosmin Popescu.

Credit financiar

În ceea ce privește infrastructura județului, lucrurile se complică. Dacă localitatea Padeș a beneficiat de sume importante, din cota defalcată pe TVA, pentru reabilitarea monumentului dar și pentru realizarea unui cămin cultural în care să se desfășoare manifestările închinate Bicentenarului Tudor Vladimirescu, pentru reabilitarea drumului județean care traversează zona nu mai sunt bani. Șeful județului susține că ia în calcul contractarea unui împrumut. “Pentru drumuri am alocat o sumă de 16 milioane de lei  atât din bugetul propriu al Consiliului Județean cât și din cota de TVA alocată și vom hotărî cu consilierii județeni tronsoanele de drum care vor intra în reabilitare. În funcție de rectificările bugetare, de încasările la buget vom introduce și noi investiții. Vreau să găsim mecanismul legal și financiar, având în vedere că un PNDL III nu o să vedem prea curând, pentru a contracta un împrumut și a derula o procedură de achiziție pentru a reabilitarea drumului județean ce traversează localitatea Padeș”, a mai declarat președintele Cosmin Popescu.

În luna februarie Consiliul Județean va aproba bugetul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here