Drum județean reabilitat de două UAT-uri din județ

0
1226

Autoritățile din Runcu au recepționat lucrările la drumul județean DJ 672D. Investiția a fost realizată cu două luni mai devereme decât era stipulat în contract.

O parte din lucrările realizate pe DJ 672D au fost recepționate. Este vorba despre porțiunea ce tranzitează localitatea Runcu urmând ca în cel mult două luni întrega investiție să fie gata, respectiv tronsonul din comuna Lelești. „Am terminat lucrare pe drumul preluat de la Consiliul Județean de către UAT Runcu și UAT Lelești. Recepționăm lucrările sectorului de drum care tranzitează comuna Runcu, de 6,2 km, o lucrare de care beneficiază peste 1700 de persoane. Lucrarea a constat în asfaltare a 6,2 kilometri de drum, 12 km șanțuri betonate, 460 de accese la proprietăți, marcaje rutiere, poduri și podețe. O lucrare executată în mai puțin de un an de zile, cu două luni mai devreme decât termenul limită de terminare a lucrării”, a declarat primarul Adi Câmpeanu.

Experiment de succes

Drumul a beneficiat de reabilitare abia după ce UAT-urile celor două comune au intrat în posesia lui cu titlu gratuit, de la Consiliul Județean. Autoritățile au făcut acest artificiu pentru a beneficia de sursă de finanțare.  “Orice investiție în infrastructură este benefică pentru județul Gorj. În situația de față este vorba despre un drum care va prelua mult din capacitatea de transport pe raza celor două localități, din drumul naționale. Pentru noi a fost un experiment juridic, de succes, este prima dată pe când Consiliul Județean dă în proprietatea celor două UAT-uri, Runcu și Lelești, un drum. Și, un experiment de succes în sensul că am obținut finanțarea, am pornit pe acest drum și am realizat investiția”, a declarat președintele Consiliului Județean Cosmin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here