Acasa / Actualitate / Drumul Regelui, redeschis. Turiștii așteptați cu brațele deschise de cabanieri

Drumul Regelui, redeschis. Turiștii așteptați cu brațele deschise de cabanieri

Să vină turiștii! Drumul Regelui este de ieri accesibil circulației. Singurele restricții impuse sunt cele de viteză și tonaj, acestea urmând să fie și ele ridicate în următoarele săptămâni.

După mai multe scandaluri și certuri, autoritățile județene anunță redechiderea celui mai înalt drum din România. Transalpina poate fi circulat din nou, decizia venind în urma unei analize amănunțite. „ Am observat care e situața în teren și comisia în unanimitate am considerat că este oportună dechiderea Transalpina. Începând de ieri turiștii sunt binevențiți pe Transalpina cu rezerva și sugestia de a circula cu grijă, de a respecta regulile impuse și de a se bucura e peișajul pe care-l oferă zona respectivă” , a declarat prefectul Ciprian Florescu.

Viteză mică, fără gabarit depăsit

Pentru a evita eventualele neplăceri vizita pe Drumul Regelui va fi făcută doar pe timp de zi și cu o retricție de viteză considerabilă. „Concluzia a fost clară: vom merge o restricție de 3.5 tone, 30 km/ h și doar pe timp de zi, între orele 08:00 și 20:00. Am zis 20:00 pentru ca să aibă timp să se retragă de pe drum turiștii care mai sunt în zonă. Perioada de deschidere este 16 mai- 15 octombrie. Dacă condițiile meteo vor impune, vom închide mai devereme dacă nu, vom vedea la timpul respectiv” , a declarat Ion Tudor, șeful SDN Târgu Jiu.

Cabanieri fericiți

Vestea i-a mulțumit și pe proprietarii de pensiuni din zonă care au dat zvon în țară că s-a deschis transonului. „ Se circulă pe Transalpina. Vă așteptăm pe cea mai frumoasă și înaltă șosea..soseaua dintre noi” , a transmis Constantin Pănescu vizitatorilor pe o rețea de socializare.

În câteva zile drumarii dau asigurări că restricția de viteză se va ridica în câteva zile la 70km/h.

Un comentariu

  1. Foarte bine ca s.a dat drumul circulatiei pe Transalpina .trebuie sa aiba si cabanierii turistii .asa e in toate statiunile montane . Autoritatile sa ii ajute pe cabanieri .e foarte frumos pe Transalpina . Sa atragem turisti din toata tara ai Europa

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*