spot_img
6.2 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateDrumurile județene au intrat în reparații

    Drumurile județene au intrat în reparații

    Șefii județului au început marea plombare a drumurilor degradate din cauza iernii. Lucrările de reparații vor fi efectuate cu prioritate pe drumurile județene care au cele mai multe gropi, însă vor exista și șosele care vor fi reabilitate integral. Drumurile din zonele Padeș și Stănești le-au pus până acum cele mai mari probleme șoferilor.

    Ninsoarea de la sfârșit de martie i-a ținut în loc pe drumari, însă reprezentanții Consiliului Județean spun că vremea s-a îndreptat acum și că începe sezonul reparațiilor.

    „Începând de miercuri se execută lucrări de reparație a degradărilor apărute pe drumurile publice județene, prin plombare cu mixtură asfaltică, pe DJ 671 Apa Neagră-Padeș-Cloșani, pe DJ 672 B Lelești-Dobrița și pe DJ 664 A Stănești-Rugi. Drumul de la Stănești, pe o lungime de 2,9 kilometri va intra în reabilitare cu fonduri din bugetul propriu, iar drumul de la Padeș îl avem depus la Ministerul Dezvoltării în vederea obținerii finanțării pe PNDL. Deocamdată vrem să asigurăm un confort pentru perioada următoare, până când se vor derula lucrările propriu-zise de reabilitare”, a declarat Cornel Cimpoieru, directorul adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Gorj.

    „Se inventariază toate degradările”

    Costurile lucrărilor de reparații de pe drumurile județene nu se cunosc deocamdată, pentru că o evaluare va fi făcută abia după inspecția din teren.

    „Echipele vor freza celelalte drumuri județene care prezintă degradări, urmând ca în perioada imediat următoare să se execute reparațiile pentru asigurarea unei stări de viabilitate corespunzătoare a drumurilor județene. Deocamdată se inventariază toate degradările, încă suntem în faza de verificare a drumurilor județene, mai avem în jur de 10 drumuri de făcut revizia pe ele, și după aceea vom ști exact cât o să coste reparațiile. Prin revizie se înțelege inclusiv degradările, lucrările necesare podurilor, indicatoare rutiere, marcaje și absolut tot”, a mai precizat Cimpoieru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: