După luni bune de chin, podul de la Turcinești s-a deschis pentru circulație

0
12

Circulația pe podul de la Turcinești a fost redeschisă. Șoferii care conduc mașini cu masa maximă mai mică de 5 tone pot circula fără probleme pe noua structură amplasată la ieșirea din municipiul Târgu Jiu.

După mai bine de șase luni de chin, șoferii vor putea circula din nou pe podul de la Turcinești, rupt în primăvara acestui an. Lucrarea efectuată de Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj s-a încadrat în termenul impus de beneficiar, respectiv Consiliul Județean, iar lucrările au fost efectuate la timp. Pe pod vor putea circula și microbuze pentru transportul public de persoane, autoritățile ridicând restricția de 3,5 tone impusă inițial. „Se circulă normal pe podul de la Turcinești. Am hotărât ca masa, tonajul, să fie de 5 tone, pentru că 5 tone permite și microbuzelor care transportă elevi și pasageri să aibă acces pe pod”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Guvernul a aprobat în vara acestui an alocarea sumei de 9 milioane de lei pentru reabilitarea podului distrus în a doua zi de Paști. Unul dintre pilonii de susținere a cedat atunci din cauza degradării podului de-a lungul anilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here