Acasa / Actualitate / Economii substanțiale ca urmare a lipsei zăpezilor

Economii substanțiale ca urmare a lipsei zăpezilor

Lipsa zăpezii din această iarnă în cea mai mare parte a localităților județului Gorj a dus la realizarea unor economii importante. Utilajele de deszăpezire nu au mai fost folosite. Cu toate acestea, instituțiile au achiziționat materiale antiderapante, care au rămas pe stoc și vor fi folosite anul viitor.

Consiliul Județean Gorj a cheltuit doar 1.200.000 de lei din suma alocată contractului de aproximativ șapte milioane de lei, pentru curățarea de zăpadă a drumurilor județene pe perioada de iarnă. „Pentru activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă a rețelei de drumuri publice județene, în baza contractului subsecvent nr. 4 încheiat la acordul cadru din anul 2016, până la, această dată au fost efectuate plăți în valoare de 1,2 milioane de lei. Plățile au constat în aprovizionarea cu materiale antiderapant, amestec, nisip și sare, transportul acestora în baze și în depozitele mici dispuse pe rețeaua de drumuri județene. Suma cheltuită până în momentul de față este raportată la suma maximală prevăzută în contractul subsecvent, de șapte milioane de lei“, a precizat Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Gorj.

Primăria Târgu Jiu a cheltuit 700.000 de lei

Primăria Târgu Jiu a cheltuit 700.000 de lei din suma totală alocată de două milioane de lei pentru deszăpezirea străzilor din municipiu. Contractul a fost încheiat societatea Edilitara, dar și cu firme private pentru a fi puse la dispoziție utilaje și personal necesar. Anul trecut, Primăria Târgu Jiu a cheltuit trei milioane de lei pentru curățarea străzilor de zăpadă.

„Pentru deszăpezire, Primăria municipiului Târgu Jiu a alocat suma de 20 miliarde de lei vechi, din care s-au cheltuit doar șapte miliarde de leui. Banii s-au folosit în acele perioade în care au fost condiții de polei și chiciură“, a menționat Adrian Drulă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Primăria Motru nu a cheltuit vreun leu pentru deszăpezire

În schimb, Primăria municipiului Motru nu a cheltuit niciun leu în această iarnă pentru deszăpezirea străzilor. „În acest an nu s-a cheltuit nimic pentru deszăpezirea străzilor din oraș.  Se cheltuie decât în situația în care avem zăpadă, pentru că lucrările se fac cu societatea Consiliului Local și u cheltuim decât atunci când avem zăpadă. Pentru acest an ne pregătisem suplimentar cu freze cu care să deszăpezim aleile pietonale, spațiile dintre mașini în parcări și trotuare“, a spus Gigel Jianu, primarul orașului Motru.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*