Edilii și drumarii, verificați dacă s-au pregătit de iarnă

0
12

Autoritățile județene de pregătesc de iarnă și promit să ia toate măsurile pentru un sezon rece liniști. Un comandament de iarnă va fi convocat în acest sens la Târgu Jiu, iar drumarii și edilii vor fi întrebați dacă s-au aprovizionat cu material antiderapant, dacă sistemele de încălzire sunt funcționale și dacă au fost încheiate contracte cu firmele de deszăpezire, acolo unde este cazul.

Șefii Prefecturii vor să afle stadiul pregătirilor făcute de primarii gorjeni, dar și de responsabilii din Consiliul Județean, cu privire la iarna ce stă să înceapă. Subprefectul Sorin Arjoca spune că toate datele vor fi centralizate într-o ședință programată săptămâna viitoare, asta pentru ca iarna să nu mai ia autoritățile pe nepregătite. „Am stabilit la Comitetul Operativ Consultativ (COC) să avem un comandament de iarnă în care să invităm toate structurile implicate, inclusiv primăriile Novaci, Baia de Fier și celelalte structuri: Drumurile Naționale, Drumurile Județene și Primăria Târgu Jiu, să ne organizăm și să vedem care este stadiul pregătirilor. Noi deja am solicitat încă de săptămâna trecută tuturor UAT-urilor să ne comunice stadiul contractelor de deszăpezire, dacă au stocuri și dacă sunt organizați. Marea majoritate au utilaje pentru localitățile mici. Încercăm să intrăm în linie dreaptă, pentru că timpul trece și se apropie iarna”, a declarat Sorin Arjoca.

„Pe hârtie stau bine”

Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, spune că, cel puțin pe hârtie, lucrurile arată bine, însă vor fi făcute verificări în teren pentru a vedea dacă drumarii au utilajele necesare deszăpezirii. „Constituirea comandamentului de iarnă va avea loc marțea viitoare la ora 10, pentru că trebuie să vedem pregătirile făcute de fiecare primărie în ceea ce privește partea de drumuri, precum și partea de încălzire cu tot ce înseamnă spitale, școli și așa mai departe. Din punct de vedere al Consiliului Județean, noi având acest acord-cadru și contractul subsecvent, o să facem o analiză în teritoriu, să vedem utilajele pe care le au prestatorii și stocurile de material antiderapant. Pe hârtie ei stau bine și nu o să avem probleme în ceea ce privește rețeaua de 834 de kilometri de drum județean”, a explicat Cosmin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here