11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăActualitateEdilul Gruescu îşi face pensiune cu firma care îi dădea şi şpagă

Edilul Gruescu îşi face pensiune cu firma care îi dădea şi şpagă

Culmea tupeului în cazul primarilor şpăgari! Primarul comunei Negomir, Ion Gruescu, îşi face pensiune cu sală de festivităţi cu firma Ydail de la care lua şpăgi frecvent. Potrivit anchetatorilor, edilul din comuna Negomir, Ion Gruescu, a primit cele mai multe şpăgi de la administratorul societăţii Ydail pentru diferite contracte de prestări în localitate.

ion-gruescu-negomir

Culmea tupeului în cazul primarului din Negomir, Ion Gruescu, reţinut pentru că a luat mită în repetate rânduri de la administratorul firmei Ydail, Doru Şandru. După ce a fost eliberat din arest şi pus sub control judiciar alături de ceilalţi şase primari din Gorj acuzaţi de luare de mită, Gruescu îşi vede mai departe de afacerile personale. Firma Ydail controlată de Ion Iordache din Turceni, prestează servicii în continuare atât pentru primăria din Negomir, cât şi pentru familia primarului. Ion Gruescu a început, cu ceva timp în urmă, lucrările la o pensiune cu sală de festivităţi situată în satul Ursoaia, din comuna Negomir, executantul lucrărilor fiind chiar societatea Ydail de la care Gruescu alături de ceilalţi şapte primari din Gorj au primit în repetate rânduri şpăgi pentru atribuirea de contracte publice. Edilul din Negomir va avea timp suficient să se ocupe din nou de afacerile ilegale, având în vedere faptul că a fost pus sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, edilul din comuna Negomir, Ion Gruescu, a primit cele mai multe şpăgi de la administratorul societăţii Ydail pentru diferite contracte de prestări în localitate. Valoarea şpăgilor primite de la Ydail de către ceilalţi primari este, însă, mult mai mare.

Potrivit anchetatorilor, pe 21 ianuarie 2015, Gruescu a primit suma de 10.000 de lei. În cadrul contractului modernizare drumuri săteşti la efectuarea plăţilor de către primărie, Ion Gruescu a primit de la Doru Şandru în data de 27 februarie 2015 suma de 5.000 de lei. Pe 19 septembrie 2015, Gruescu a mai băgat în buzunar de la acest administrator încă 5.000 de lei. Pe 26 septembrie 2015, primarul şpăgar din Negomir a mai primit 1.000 de lei. Pe 03 octombrie 2015, edilul Gruescu a mai încasat suma de 1.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, ultima mită primită de la administratorul Ydail a fost pe 07 octombrie 2015, când primarul Gruescu a primit 10.000 de lei. În cadrul contractului de lucrări, întreţinere drum local DV22, primarul Gruescu a primit pe 06.06.2015, suma de 5.000 de lei, iar pe 07 mai 2015, alţi 5.000 de lei. În cadrul unui contract având ca obiect deszăpezire drumuri comunale, s-au efectuat plăţi în data de 21 august 2015, Gruescu a primit 400 de lei.

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -