Elev agresat de alți colegi, pe motiv că este grăsuț

0
225

Un elev din clasa a VI-a de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ a fost agresat de alți colegi. Cazul a fost semnalat pe rețelele de socializare de către mătușa copilului.

„Va atașez pozele nepoțelului meu de astăzi de la școala! Este elev in clasa a 6-a la Tudor și niște colegi “mai glumeți” l-au închis in clasa și apoi chipurile l-au lăsat sa iasă și i-au trântit USA sa-i prindă mâna! Scuzați posibilele greșeli dar sunt un car de nervi! Bullying sau proasta creștere a ajuns la cote maxime in școlile de “elita” din orașul asta in care sunt și mulți copii ai căror părinți compensează totul cu bani.”, a scris mătușa elevului.

Poliția și Inspectoratul Școlar s-au autosesizat

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj a deschis o anchetă în acest caz. „În urma informațiilor apărute în spațiul public, în care erau prezentate date care indicau că un elev al unei unități de învățământ din Târgu Jiu ar fi fost victima bullying-ului, la nivelul IPJ Gorj au fost dispuse verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc fapta“, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

Și Inspectoratul Școlar Județean Gorj verifică acest caz: „Am trimis o echipă pentru a verifica situația, să vedem dacă profesorii au știut de acest incident și nu l-au semnalat“, a precizat Dana Constantinescu, inspectorul școlar general al ISJ Gorj.

Consiliere psihologică

De asemenea, și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj s-a autosesizat. „Vom demara procedurile conform competențelor legale. Minorului și familiei li se vor prezenta serviciile de care poate beneficia copilul, și anume evaluarea și consilierea psihologică“, a precizat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here